Lielisks flanksteiks steidzīgajiem gardēžiem, gatavs pēc 6-8 min. grillēšanas un 2 min. atpūtināšanas.
Kā to pagatavot?
1. Vispirms jāiegādājas flanksteiks.
2. Sagatavo marinādi: sarīvē vesela citrona miziņas virskārtu, izspied no citrona sulu, nomizo ķiplokus (4-5 daiviņas), saplēs rozmarīna lapiņas (3 zariņus). Saber to visu blenderī, pielej 2 ēdamkarote olīveļļu, sirsnīgi uzber sāli (divas saujas) un melnus maltus piparus (arī divas saujas). Sablenderē to visu.
5. Flanksteika gabalu ieliec platā bļodā, lai pārlejot ar mairinādi, tas viss būtu apklāts gan no vienas puses, gan otras. Pārklāj steiku ar pārtikas plēvi un ieliec ledusskapī.
6. Pēc 1,5 stundām vari to ņemt no ledusskapja ārā un ļaut tam uzņemt apkārtējo temperatūru, lai cepot tas nepaliktu melns un nedegtu. Marinādi nelej ārā. Tā lieliski noderēs pēc tam kā mērcīte.
7. Tad liec uz sava super karstā grilla un grillē 2 min. no vienas un otras puses. Atkārto to vēlvienu reizi uz katru pusi, lai kopā sanāk 4 min. katrai pusei.
8. Ņem nost no uguns, uzliec uz dēlīša vai šķīvja, lai tas atpūšas un kļūst sulīgs un maigs. Sagriez- sašķēlē un izbaudi mājās gatavotu steiku!