Izcili garšīga šašlika noslēpums nebūt nav daudz dažādu sastāvdaļu. Tā noslēpums ir salikt kopā īstās garšas. Mūsu recepte vēl nav likusi vilties. Tā ir vienkārša, sulīga un tieši tāda, kādam ir jābūt šašlikam, tāpēc pamēģini arī tu!
Šašlika marinādes sastāvdaļas
Sastāvdaļas norādītas ~ 2kg šašlika.
✅ 2kg cūkgaļas šašlika gaļa;
✅ 2 lieli citroni;
✅ 2 lieli sīpoli;
✅ viena paliela bunte ar svaigām dillēm;
✅ 3 tējkarotes sāls un 3 šķipsniņas maltie pipari;
✅ 30ml olīveļlas.
Pagatavošana
Viss ir vienkārši:
Tātad - apakšā sīpols, tad gaļa, tad spiežam pāri pusi no citrona, apkaisam ar vienu tējkaroti sāls un apberam ar pipariem. Tā darām, kamēr visas sastāvdaļas beidzas.
Hei! Ja nezināji, tad eļļa ir nepieciešama, lai marināde labāk iesūktos gaļā.
Un viss! Liekam cepties! Un galvenais jau nepārcept, lai tas nekļūst sauss. Cepam uz oglēm, lai apakšā nav uguns, ja tas sāk parādīties, tad to apdzēšam ar ūdeni. Cepšana arī nav ilga. Pietiks ar 15 min, protams, laiku pa laikam pagrozot.
Mums pašiem ļoti garšo!
Pamēģini arī tu un sajūti īsta šašlika garšu!