Mīklas recepte ir nudien vienkārša un vēl līdz šai dienai es to gribēju turēt noslēpumā, bet, lai iet!
Sviestu, raugu, siltu ūdeni, sāli un cukuru sajauc kopā, lai sanāk daudz maz viendabīga masa.. Nesatraucies, ja paliek mazi sviesta pikucīši. Ber klāt miltus un mīca. Miltus ber tik daudz, kamēr mīkla nelīp vairs pie rokām. Bet esi uzmanīgs! Ja piebērsi pārāk daudz miltus, mīkla sanāks cieta. Uzreiz kā jūti, ka mīkla nelīp pie rokām tā miltu ir gana. Es atstāju, lai mīkla kādu stundu parūgst, bet omīte teica, ka var rullēt jau uzreiz.
Pildījums arī nu jau ir kļuvis tik pat īpašs kā mīklas recepte.
Vēl laikā, kad man nebija nekāda saistība ar Lēdurgas Miesnieku, omīte vienmēr teica, lai pīrādziņiem nopērkam Lēdurgas Miesnieka kūpinātu vaidziņu, ja nav tas, tad pavēderi. Drošvien pilnīgi lieki šeit ir piebilst, ka omīte bija ļoti cienīta pavāre, pabarojusi daudz izsalkušus vēderus. Gaļiņai un sīpoliem vajadzēja būt sagrieztiem cik vien smalki ir iespējams. Bet šodien par smalko griezumu ir parūpējies jau pats Lēdurgas Miesnieks un tagad sagatavot pīrādziņu pildījumu ir tik ātri un vienkārši!
Omīt, vismīļākie apskāvieni tev šajā māmiņdienā!
Bezgalīgi mūžīgā mīlestībā pret tev,
Sandija.