Agrāk no jaunlopa gaļas man nebija ne mazākās saprašanas, bet pateicoties Mārtiņam, esmu pati nogaršojusi visas gaļas daļas un varu jums visiem paziņot, ka par fileju jūs labāku un mīkstāku gaļu nedabūsiet. Tā tiešām kūst mutē, to ir tik viegli sadalīt smalkos gabaliņos un pats galvenais, ka tā pagatavošana prasa maksimums 20 min.
Speciālisti jaunlopa gaļu mazulim iesaka sākt dot apmēram divus mēnešus pēc tam, kad ir uzsākta piebarošana. Ja mazuli sāk piebarot no 4 mēnešiem, tad jaunlopu var sākt dot 6 mēnešos, ja piebarot sākam 6 mēn., tad 8 mēn. var piebarot ar gaļu.
Man visvairāk jaunlopa gaļā patīk tas, ka tā ir daudz mīkstāka kā liellopa. Ja izvēlas pareizo daļu, tad pagatavot to ir viegli un ātri ne tikai bērniņiem, bet arī pašiem sev. Tā ledusskapī var stāvēt ilgāk kā, piemēram, svaiga cūkgaļa, nemaz nerunājot par vistas vai tītara gaļu. Un tās neskaitāmās uzturvērtības: olbaltumvielas, taukskābes, aminoskābes, zems tauku līmenis (ne velti daudzās diētās tiek iekļauta jaunlopa vai liellopa gaļa). Sīkāk par uzturvērtībām var izlasīt šeit.
Kas man noteikti ir jāpiemin, ka tiem mazuļiem, kuriem ir piena nepanesība ar teļa, jaunlopa vai liellopa gaļu nevajadzētu sākt, bet man vēl joprojām ir atvērts jautājums par to vai piena nepanesības gadījumā nevar lietot arī buļļa gaļu? Bullis neražo pienu, līdz ar to arī gaļā nevajadzētu būt piena saturošām vielām. Es noteikti šo jautājumu uzdošu, kad nākošreiz došos pie kāda speciālista, jo arī mūsu dēlam ir noteikta piena alerģija.
Gaļas piegāde Jums mēs strādājam un piegādājam tikai Jaunlopa gaļu ar Zaļās karotītes kvalitātes zīmi. Mēs garantējam, ka gaļa, ko saņemsiet būs vienmēr svaiga. Mēs turpināsim veidot ierakstus par to kā pagatavot dažādas gaļas daļas, lai arī jūs varat šo burvīgo gaļu izbaudīt.
Sandija