Jaunlopa Langets ir mīkstākā, labākā šķiņķa daļa. Bildē nav nofotografēts vesels Langeta gabals, bet nelielam ieskatam derēs.
1. Iegādājamies Jaunlopa Langetu www.galaspiegadejums.lv
2. Saņemam piegādi un taisam vaļā.
3. Liekam jau karsēties pannu ar nedaudz uzlietu eļļu.
4. Langetu sagriežam apmēram 1,5 - 2 cm biezās šķēlēs.
5. Šķēles nedaudz iegriežam, lai izskats būtu gardāks.
6. Nežēlojot sāli un piparus, pārkaisam katru šķēli no abām pusēm.Tad tos viegli ierīvējam gaļā. Kad tas izdarīts, katru gabalu apsmērējam ar nedaudz eļļas no abām pusēm un liekam uz labi sakarsētas pannas pa vienam gabalam, ne vairāk, lai panna nezaudē savu karstumu tik ātri.
7. Kad eļļā ir pavisam nedaudz apcepts, uz tās pašas puses kuras uzlikām, pieliekam pikuci sviesta un ieliekam dažas ķiploku daiviņas. Ķiplokus vēlams vietējos Latvijas, tā pat kā jaunlopa gaļu. No katras puses cepam aptuveni 1.5-2 minūtes, regulāri ar ēdamkaroti uzlejot izkusušo sviestu tieši uz gaļas. Varam klāt pievienot nedaudz rozmarīnu un ķiploku daiviņu.
8. Pēc cepšanas atpūtinam gaļu. Neēdam uzreiz karstu. Tā vienkārši būs pārāk sausa un stīva. Ļaujam, lai tā atpūšas un atmaigst, kamēr cepam parējos gabalus vai mazgājam pannu. Un tad servējam. Piedevās izvēlamies, kas vien pašiem garšo.