Šašliks citrona marinādē

13.06.2021

Izcili garšīga šašlika noslēpums nebūt nav daudz dažādu sastāvdaļu.

Tā noslēpums ir salikt kopā īstās garšas.

Mūsu recepte vēl nav likusi vilties. Tā ir vienkārša, sulīga un tieši tāda, kādam ir jābūt šašlikam, tāpēc

pamēģini arī tu!

 

https://www.instagram.com/p/CQFu1hqJtRj/

 

Šašlika marinādes sastāvdaļas

Sastāvdaļas norādītas ~ 2kg šašlika.

✅ 2kg cūkgaļas šašlika gaļa;

✅ 2 lieli citroni;

✅ 2 lieli sīpoli;

✅ viena paliela bunte ar svaigām dillēm;

✅ 3 tējkarotes sāls un 3 šķipsniņas maltie pipari;

✅ 30ml olīveļlas.

 

Pagatavošana

Viss ir vienkārši:

  1. Sagriežam gaļu šašlika lieluma gabaliņos.
  2. Nomizojam un sagriežam sīpolus ripiņās.
  3. Mēs kārtojam visu kārtās, bet tam gan lielas nozīmes nav, jo beigās tāpat viss ir jāsajauc. Bļoda, kurā visu salikt, gan ir vajadzīga.

Tātad - apakšā sīpols, tad gaļa, tad spiežam pāri pusi no citrona, apkaisam ar vienu tējkaroti sāls un apberam ar pipariem. Tā darām, kamēr visas sastāvdaļas beidzas. 

  1. Pašās beigās, pirms ķeramies klāt maisīšanai ar rokām, pievienojam sakapātas svaigās dilles un eļļu. Maisām kādas divas minūtes.

Hei! Ja nezināji, tad eļļa ir nepieciešama, lai marināde labāk iesūktos gaļā. 

  1. Kad šašliks ir samaisīts, tad liekam virsū šķīvi un uz tā kādu ūdens burku, lai šašliks tiek kārtīgi nospiests. Tas palīdzēs savilkties garšām.
  2. Liekam ledusskapī. Ideālā gadījumā, ja ļaujat tam marinēties vismaz 12 stundas. Vēl ideālāk - 24 stundas. 

 

Un viss! Liekam cepties! Un galvenais jau nepārcept, lai tas nekļūst sauss. Cepam uz oglēm, lai apakšā nav uguns, ja tas sāk parādīties, tad to apdzēšam ar ūdeni. Cepšana arī nav ilga. Pietiks ar 15 min, protams, laiku pa laikam pagrozot. 

 

Mums pašiem ļoti garšo!

 

Pamēģini arī tu un sajūti īsta šašlika garšu!