Chuck tender

Realizācijas laiks 8 dienas Aptuvenais svars gabalā 0.9 kg - 1.2 kg kg Svars var mainīties +/-0.1 - 0.3 g Cena par 1 kg € 15.73
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 17.30
2 gab € 34.61
3 gab € 51.91
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Liellopa pleca fileja (Chuck Tender)

Garša

Vidēji spēcīga liellopa garša

Tekstūra

Stingra, mēreni trekna

Pagtavošana

Lēna cepšana, sautēšana

Kur izmantot

Sautējumi, cepetis, steiks

Šis gaļīgais griezums nāk no pleca daļas – tā ir daļa no trapecveida muskuļa, kas stiepjas no skausta līdz lāpstiņai.

Chuck Tender raksturojas ar vidēju marmorizāciju un izteiktu šķiedrainu tekstūru. Salīdzinot ar citiem pleca daļas griezumiem, tam ir mazāk saistaudu, bet pietiekami daudz kolagēna, lai gaļa būtu sulīga pēc pagatavošanas. 

Līdzīgu, bet maigāku tekstūru var atrast Top Blade vai kakla karbonādē, jo šie griezumi nāk no muskuļu grupas ar līdzīgu slodzi.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Chuck Tender iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot Chuck Tender

Chuck Tender Steiks

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicams sulīgumam)
  • Medium: 60–63°C
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams)

Noņemiet Chuck Tender no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo. Izmantojiet gaļas termometru precīzākai gatavībai.

Gatavošanas metodes (Medium rare, 2–2.5 cm biezumā):

  • Grilēšana: Marinējiet 2–4 stundas, grilējiet 4–5 minūtes no katras puses, atpūtiniet 5 minūtes
  • Cepšana pannā: Apcepiet 3–4 minūtes no katras puses, atpūtiniet 5 minūtes

Padoms: Nepieciešama marinēšana vai mehāniskā mīcīšana. Grieziet plānās šķēlēs (3–5 mm) perpendikulāri šķiedrām.


Chuck Tender Cepetis

Gatavības temperatūras:

  • Medium: 65–70°C (minimums)
  • Medium well: 75–80°C (ieteicams)
  • Well done: 85–90°C (gatavots šķidrumā)

Gatavošanas metodes (Medium well, 0.7–1.2 kg):

  • Cepeškrāsnī: Apbrūniniet, cepiet 160°C temperatūrā 1.5–2 stundas ar dārzeņiem un buljonu, atpūtiniet 15 minūtes
  • Lēnvāres katlā: Apbrūniniet, gatavojiet 6–8 stundas zemā režīmā vai 4–5 stundas vidējā, atpūtiniet 10 minūtes
  • Spiediena katlā: Apbrūniniet, gatavojiet 50–60 minūtes zem spiediena, ļaujiet spiedienam samazināties 15 minūtes

Padoms: Labākos rezultātus dos gatavošana šķidrumā (pot roast stilā).


Kā mums patīk pasniegt Chuck Tender

  • Restorāna Fabrika šefpavāra Sergeja Gjača recepte –  Sulīgs sautējums ar tomātiem un garšaugiem.
  • Āzijas iedvesmots – Plāni sagriezts Chuck Tender ar ingvera-sojas mērci un grauzdētiem sezama sēklu dārzeņiem.
  • Chuck Tender sautējums ar tumšo alu, svaigu timiānu un sēnēm – bagātīgas garšas sautējums zemā temperatūrā.





28.02.2025
Хорошо
28.10.2024
10
08.07.2024
Kvalitatīva gaļa