Svaigs Striploin jeb New York Strip – premium liellopa griezums no muguras daļas, kas izceļas ar tīru, dabisku gaļas garšu.
Atšķirībā no mūsu Wet-aged Striploin vai Dry-aged Striploin, svaigais Striploin piedāvā tiešu un neapstrādātu garšas pieredzi – tādu, kāda tā ir svaigi nogriezta un gatava cepšanai.
Raksturīgā tauku josla gar vienu malu un mērena marmorizācija padara to ideāli piemērotu dažādām gatavošanas metodēm. Grieziet biezu steiku sulīgam grilam vai plānākās šķēlēs ātrai cepšanai uz pannas. Vēlaties ko sātīgāku? Striploin izceļas arī kā cepetis – sulīgs, aromātisks un piemērots lēnai gatavošanai.
Alternatīvi, svaigs jaunlopa Antrekots (Ribeye) būs nedaudz treknāks un sulīgāks, savukārt jaunlopa fileja (Tenderloin) ir maigākais no visiem premium griezumiem.
Striploin iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.