Sautējuma gaļa (Beef Shank)
Garša | Bagātīga, izteikta liellopa garša |
Tekstūra | Šķiedraina ar dzīslām, pēc gatavošanas kļūst maiga |
Pagatavošana | Lēnā gatavošana, sautēšana |
Kur izmantot | Gulašs, sautējumi, zupas |
No liellopa kakla daļas (tieši pirms kakla karbonādes) un stilba daļas ap Osso Buco mēs iegūstam īpašu sautējuma gaļu. Tā izceļas ar biezām dzīslām un spēcīgu garšas raksturu.
Šis Latvijā mazāk pazīstamais griezums ir īsts atklājums liellopu gaļas sautējumiem – tā bagātīgais kolagēna un saistaudu saturs lēnā gatavošanā pārvēršas zīdainā mērcē, radot neatkārtojamu garšas dziļumu.
Gatavošana prasa laiku un pacietību, bet rezultāts to vērts – maiga gaļa ar piesātinātu garšu.
Lēnai gatavošanai izmēģiniet arī mūsu liellopa vaigus vai jaunlopa stilbu bez kaula – arī tie lieliski derēs sautējumiem un zupām.
Rūpīga iepakošana un uzglabāšana
Liellopa sautējuma gaļu iepakojam vakuumā, kas pasargā to no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Kā vislabāk pagatavot liellopa sautējuma gaļu
Svarīgi: gaļai nepieciešams ilgs, lēns gatavošanas process, lai saistvielas un kolagēns pilnībā izkustu.
- Cepeškrāsnī: 150°C temperatūrā 2.5-3 stundas, līdz gaļa kļūst maiga.
- Multikatlā vai lēnvāres katlā: 8-10 stundas zemā režīmā (77-80°C).
- Uz plīts: lēna vārīšana zem vāka pie minimālas temperatūras 2-3 stundas.
Kā mums patīk pasniegt liellopa sautējuma gaļu
- Ungāru Gulašs – Sautēts paprikas-tomātu mērcē ar ķimenēm un kartupeļiem.
- Austriešu Bierfleisch – Tumšajā alū sautēts ar sīpoliem un sinepju mērci.
- Vācu Rindfleischsuppe – Dzidrā buljona zupa ar sakņu dārzeņiem un nūdelēm.
No "Ceplīšiem" saņemtais sūtījums - liellopa gaļa un cūkas ribiņas - ļoti garšoja, bet suņi ar lielu sajūsmu grauza sazāģēto kaulu pusītes un ripiņas! Paldies, Ceplīši! Un priecīgas Lieldienas!
ĻOTI LABS
10
110% kvalitate
Ļoti laba, svaiga un garšīga. Vienmēr mūsu pirmā izvēle
Vislabākā. Bez Ceplīšu gaļas mūsu ikdiena nav iedomājama
Vēl neesmu gatavojusi.
Labāku nevar vēlēties!
Super
Kā vienmēr laba
Очень хороший товар.Супер
Ļoti labi kvalitāte.
Ļoti svaiga un mīksta gaļiņa! Pašai gan nesanāca šoreiz neko pagatavot, bet mana 'kvalitātes mēraukla" kaķis novērtē uz 100%! Nākamreiz noteikti gatavošu arī pati!!! PALDIES!!!
Izcila
Labs
Nu ļoti sulīgs sautējums sanāk! Gaļa mīksta un garšas pilna!
Svaiga un garšīga
laBa
Vēl neesmunpgatavojusib