Liellopa šķiņķis

Realizācijas laiks 8 dienas Svars var mainīties +/-200 g Cena par 1 kg € 16.94
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
0.5 kg € 8.47
1 kg € 16.94
1.5 kg € 25.41
2 kg € 33.88
2.5 kg € 42.35
3 kg € 50.82
3.5 kg € 59.29
4 kg € 67.76
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Liellopa šķiņķis

Garša

Maiga, maztrekna

Tekstūra

Vidēji stingra

Pagatavošana

Sautēšana, cepšana

Kur izmantot

Cepetis, šķiņķis, minūtes steiks

Liellopa šķiņķis nāk no liellopa augšstilba muskuļa – tas ir viens no lielākajiem un spēcīgākajiem muskuļiem, kas palīdz dzīvniekam kustēties.

Šķiņķim ir raksturīga liesa, blīva, šķiedraina tekstūra ar zemu tauku saturu un vidēju saistaudu daudzumu. Pareizas pagatavošanas laikā gaļa kļūst maiga un sulīga – tam nepieciešama lēna gatavošana zemā temperatūrā, sautēšana šķidrumā vai marinēšana pirms cepšanas. 

Ja jums patīk šķiņķis, noteikti pamēģiniet arī citus liesos liellopa gaļas gabalus! Būs interesanti salīdzināt, kā atšķiras tekstūra šķiņķim, lāpstiņai, langetam un kakla karbonādei – katram ir savs raksturs un gatavošanas noslēpumi.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Liellopa šķiņķi iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot liellopa šķiņķi

Liellopa gaļas šķiņķim vajag mazliet vairāk rūpju! Lai tas būtu sulīgs un mīksts, ieteicams to marinēt vismaz 6, bet ideāli – līdz pat 24 stundām. Marinādei pievienojiet kaut ko skābu, piemēram, citronu sulu, etiķi, kefīru, jogurtu vai vīnu – tās palīdzēs mīkstināt gaļas šķiedras. Ja gribas vēl labāku rezultātu, varat arī viegli izdauzīt gaļu vai izmantot speciālu gaļas mīkstinātāju.

  • Plāni sagriezts un viegli izdauzīts "minūtes steiks" – ļoti karsta panna, 1-2 minūtes no katras puses līdz vidējai gatavībai. Šī metode ir ideāla ātrām vakariņām, bet jāuzmanās no pārcepšanas, lai gaļa nekļūtu sīksta.
  • Lēnā sautēšana zemā temperatūrā (140°C) 3-4 stundas šķidrumā ar dārzeņiem un garšvielām. Šāda temperatūra ir ideāla, jo ļauj kolagēnam pakāpeniski izkust un padarīt gaļu maigu.
  • Spiediena katlā 45-60 minūtes pēc spiediena sasniegšanas – ātrākā metode lielākiem gabaliem, kas saglabā gaļas sulīgumu.

Padoms: Vienmēr grieziet gaļu perpendikulāri šķiedrām plānās šķēlēs (2-3 mm), lai nodrošinātu maksimālu maigumu.


Kā mums patīk pasniegt liellopa šķiņķi

  • Klasiskais liellopa šķiņķa steiks – Ātri cepta plāna šķēle ar sviesta-vīna mērci un sautētiem sīpoliem.
  • Austrumu pieskāriens – Āzijas buljona zupa ar rīsu nūdelēm un garšaugiem.
  • Dārzeņu karaliste – Sautēts šķiņķis ar pupiņu-seleriju biezeni un sautētām sēnēm.





06.08.2024
Visa, kā vienmēr, labs!
14.05.2024
Ļoti laba gaļa, piegāde, kā vienmēr, ok.
09.05.2024
teicami
19.12.2023
Domāju, ka būs labi, jo top basturma.
06.11.2023
Perfekts beef jerky sanaca
09.08.2023
labi
23.03.2023
svaigs un izcils produkts
19.12.2022
Kvalitatīva gaļa bez nekā lieka.
07.03.2022
Ideāla gaļa,
16.02.2022
Viss apmierina, noteikti sūtīšu atkārtoti
03.02.2022
Strogonovs iznāca pa pirmo. Jāsaka, ka visa svaigas gaļas produkcija līdz šim, kas pirkta šeit, ir visaugstākās kvalitātes. Nenožēlosiet, es domāju.
20.01.2022
saņemu to,ko gribēju
20.12.2021
labi
19.12.2021
Отлично
15.12.2021
Ļoti svaiga un garšīga
01.09.2021
10
27.08.2021
Esmu ļoti apmierināta gan ar preci, gan ar piegādi
18.07.2021
10
17.05.2021
Augstvērtīgs produkts.
10.02.2021
kvalitatīva
06.01.2021
Kavlitatīvi noformēts un atvests.
04.01.2021
10
29.11.2020
☆☆☆☆☆