Liellopa karbonāde

Realizācijas laiks 8 dienas Svars var mainīties +/-200-500 g Cena par 1 kg € 24.20
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
0.5 kg € 12.10
1 kg € 24.20
1.5 kg € 36.30
2 kg € 48.40
2.5 kg € 60.50
3 kg € 72.60
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Liellopa karbonāde

Garša

Maiga liellopa garša

Tekstūra

Liesa, ar minimālu marmorizāciju

Pagatavošana

Ātrā cepšana, grilēšana, panēšana

Kur izmantot

Steiki, panējumi, cepetis

Liellopa karbonāde nāk no liellopa muguras daļas Sirloin sekcijas. 

Salīdzinot ar Striploin, kas nāk no tās pašas muguras daļas, šis ir daudz liesāks gabals, kam raksturīga minimāla marmorizācija. 

Dabiski maiga, liellopa muguras karbonāde vienlīdz labi derēs gan steikam, gan cepetim. Par spīti savam liesumam, gaļa lieliski uzsūc marinādes un garšvielas.

Ja meklējat ko līdzīgu, iesakām izmēģināt arī Top Sirloin. Savukārt, ja vēlaties nedaudz treknāku alternatīvu ar līdzīgu struktūru, vērts pamēģināt klasisko svaigo Striploin steiku, Wet-aged Striploin vai Dry-aged Striploin.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Liellopa karbonādi iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot liellopa karbonādi

Gatavošanas metodes Medium rare gatavības pakāpei (55–57°C):

  • Grilēšana (2.5–3 cm biezumā): Karsējiet grilu līdz augstai temperatūrai, grilējiet 3–4 minūtes no katras puses, atpūtiniet 5–7 minūtes.
  • Cepšana pannā (2.5–3 cm biezumā): Apcepiet ļoti karstā pannā 3 minūtes no pirmās puses, 2–3 minūtes no otras, pielejiet nedaudz sviesta un timiānu pēdējā minūtē, atpūtiniet 5 minūtes.
  • Reverse Sear metode (2.5–3 cm biezumā): Cepiet cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 15–20 minūtes līdz iekšējai temperatūrai 47–49°C, tad ātri apcepiet karstā pannā 1 minūti no katras puses.
  • Lēnā cepšana cepeškrāsnī (lielākam gabalam 1–1.5 kg): Apbrūniniet gaļu no visām pusēm. Cepiet 140°C temperatūrā aptuveni 20–25 minūtes uz 500 g svara līdz iekšējai temperatūrai 55–57°C. Ļaujiet atpūsties 15–20 minūtes pirms griešanas.

Padoms: Liellopa karbonāde ir premium griezums, kas ir dabiski maigs un sulīgs. Nepārcepiet – tas ir galvenais noslēpums maigumam. Vienmēr grieziet perpendikulāri šķiedrām. Vienkārša sāls un piparu apstrāde 30 minūtes pirms gatavošanas ir visefektīvākā, ļaujot izcelties gaļas dabiskajai garšai.


Kā mums patīk pasniegt liellopa karbonādi

  • Tradicionālais steiks ar sviesta mērci – Apkaisīts tikai ar rupjo sāli un svaigi maltiem pipariem, cepts uz ļoti karstas pannas. Pasniedzot pārliets ar brūnināta sviesta, timiāna un ķiploku mērci.
  • Klasiskā Vīnes šnicele – Plāni sagriezta gaļa sākumā marinēta pienā, tad apviļāta miltos, olā un rīvmaizē. Cepta sviestā zeltaini brūna, pasniedzot klāt citrona daiviņu.
  • Garšaugos marinēts cepetis – Gaļa vismaz 6 stundas marinēta timiānā, rozmarīnā un ķiplokos. Cepta veselā gabalā zemā temperatūrā līdz ideālai gatavībai, pasniegta ar sezonas dārzeņiem un cepeša mērci.





09.10.2024
Ļoti garšīgs un mīksts, ja prasmīgi pagatavo.Augstas kvalitates gaļa.
14.02.2024
Izcila kvalitāte
19.12.2023
Visa bija labs un kvalitatīvs
26.11.2023
Loti superīga gaļa! Paldies!
19.04.2023
Ļoti laba. Var pagatavot, kā nu saimniecei ienāk prātā, bet Jūs nevilsieties nekad!
02.12.2022
Ļoti laba kvalitāte un iepakojums!!!!! Paldies
29.06.2022
Super priekš steika. Super cena un kvalitāte. Jau labu laiku pirku kakla karbonādi Rimi un gatavoju steikus, bet nebija gana mīksti. Karbonādes gabals lētiem steikiem izrādījās perfekts. Sadalu gabalu, iesālu, sapiparoju un uz diennakti nostādinu ledusskapī. Pēc tam vakuumā un sous vide gatavoju vidēji jēlu/gatavu. Pēc tam uz pannas apcep. Sanāk sulīgs un pietiekami mīksts steiks.
15.12.2021
Ļoti svaiga un garšīga
09.11.2021
Хорошее качественное мясо
01.09.2021
10
18.07.2021
10
02.05.2021
Izcils serviss un galja
26.04.2021
Ļoti garšīgi.
09.03.2021
Laba
13.02.2021
Ļoti laba!
05.02.2021
Ļoti svaiga un skaista gaļa. Ideāli notīrīta no plēvēm un dzīslām. Adekvāta cena. Ērta piegāde līdz mājas durvīm.
06.01.2021
smuki safasēts un ērti uzglabāt
04.01.2021
10