Liellopa karbonāde
Garša | Maiga liellopa garša |
Tekstūra | Liesa, ar minimālu marmorizāciju |
Pagatavošana | Ātrā cepšana, grilēšana, panēšana |
Kur izmantot | Steiki, panējumi, cepetis |
Liellopa karbonāde nāk no liellopa muguras daļas Sirloin sekcijas.
Salīdzinot ar Striploin, kas nāk no tās pašas muguras daļas, šis ir daudz liesāks gabals, kam raksturīga minimāla marmorizācija.
Dabiski maiga, liellopa muguras karbonāde vienlīdz labi derēs gan steikam, gan cepetim. Par spīti savam liesumam, gaļa lieliski uzsūc marinādes un garšvielas.
Ja meklējat ko līdzīgu, iesakām izmēģināt arī Top Sirloin. Savukārt, ja vēlaties nedaudz treknāku alternatīvu ar līdzīgu struktūru, vērts pamēģināt klasisko svaigo Striploin steiku, Wet-aged Striploin vai Dry-aged Striploin.
Rūpīga iepakošana un uzglabāšana
Liellopa karbonādi iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Kā vislabāk pagatavot liellopa karbonādi
Gatavošanas metodes Medium rare gatavības pakāpei (55–57°C):
- Grilēšana (2.5–3 cm biezumā): Karsējiet grilu līdz augstai temperatūrai, grilējiet 3–4 minūtes no katras puses, atpūtiniet 5–7 minūtes.
- Cepšana pannā (2.5–3 cm biezumā): Apcepiet ļoti karstā pannā 3 minūtes no pirmās puses, 2–3 minūtes no otras, pielejiet nedaudz sviesta un timiānu pēdējā minūtē, atpūtiniet 5 minūtes.
- Reverse Sear metode (2.5–3 cm biezumā): Cepiet cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 15–20 minūtes līdz iekšējai temperatūrai 47–49°C, tad ātri apcepiet karstā pannā 1 minūti no katras puses.
- Lēnā cepšana cepeškrāsnī (lielākam gabalam 1–1.5 kg): Apbrūniniet gaļu no visām pusēm. Cepiet 140°C temperatūrā aptuveni 20–25 minūtes uz 500 g svara līdz iekšējai temperatūrai 55–57°C. Ļaujiet atpūsties 15–20 minūtes pirms griešanas.
Padoms: Liellopa karbonāde ir premium griezums, kas ir dabiski maigs un sulīgs. Nepārcepiet – tas ir galvenais noslēpums maigumam. Vienmēr grieziet perpendikulāri šķiedrām. Vienkārša sāls un piparu apstrāde 30 minūtes pirms gatavošanas ir visefektīvākā, ļaujot izcelties gaļas dabiskajai garšai.
Kā mums patīk pasniegt liellopa karbonādi
- Tradicionālais steiks ar sviesta mērci – Apkaisīts tikai ar rupjo sāli un svaigi maltiem pipariem, cepts uz ļoti karstas pannas. Pasniedzot pārliets ar brūnināta sviesta, timiāna un ķiploku mērci.
- Klasiskā Vīnes šnicele – Plāni sagriezta gaļa sākumā marinēta pienā, tad apviļāta miltos, olā un rīvmaizē. Cepta sviestā zeltaini brūna, pasniedzot klāt citrona daiviņu.
- Garšaugos marinēts cepetis – Gaļa vismaz 6 stundas marinēta timiānā, rozmarīnā un ķiplokos. Cepta veselā gabalā zemā temperatūrā līdz ideālai gatavībai, pasniegta ar sezonas dārzeņiem un cepeša mērci.
Ļoti garšīgs un mīksts, ja prasmīgi pagatavo.Augstas kvalitates gaļa.
Izcila kvalitāte
Visa bija labs un kvalitatīvs
Loti superīga gaļa! Paldies!
Ļoti laba. Var pagatavot, kā nu saimniecei ienāk prātā, bet Jūs nevilsieties nekad!
Ļoti laba kvalitāte un iepakojums!!!!! Paldies
Super priekš steika. Super cena un kvalitāte. Jau labu laiku pirku kakla karbonādi Rimi un gatavoju steikus, bet nebija gana mīksti. Karbonādes gabals lētiem steikiem izrādījās perfekts. Sadalu gabalu, iesālu, sapiparoju un uz diennakti nostādinu ledusskapī. Pēc tam vakuumā un sous vide gatavoju vidēji jēlu/gatavu. Pēc tam uz pannas apcep. Sanāk sulīgs un pietiekami mīksts steiks.
Ļoti svaiga un garšīga
Хорошее качественное мясо
10
10
Izcils serviss un galja
Ļoti garšīgi.
Laba
Ļoti laba!
Ļoti svaiga un skaista gaļa. Ideāli notīrīta no plēvēm un dzīslām. Adekvāta cena. Ērta piegāde līdz mājas durvīm.
smuki safasēts un ērti uzglabāt
10