Liellopa stilbs Osso Buco
Garša | Bagātīga, dziļa liellopa garša, pateicoties kaulam un smadzenēm |
Tekstūra | Stingra, lēni gatavojot kļūst maiga |
Pagatavošana | Lēna sautēšana, vārīšana buljonā vai vīnā |
Kur izmantot | Osso Buco, ragu, lēni sautēti ēdieni |
Osso Buco ir tradicionāls griezums no liellopa apakšstilba ar stobra kaulu, kas tiek izmantots klasiskajā Milānas virtuvē.
Sākumā gaļa ir stingra un šķiedraina, bet lēnā gatavošanas procesā kolagēns kūst, un gaļa kļūst maiga un sulīga. Kaulu smadzenes gatavošanas laikā papildina garšu, piešķirot ēdienam bagātīgu, samtainu raksturu.
Tāpat kā liellopa vaigiem vai Short Ribs ribiņām, arī stilbam nepieciešama lēna un pacietīga gatavošana zemā temperatūrā. Tomēr pūles noteikti atmaksājas – rezultātā iegūsiet īpaši maigu gaļu ar dziļu garšu.
Rūpīga iepakošana un uzglabāšana
Mēs sagriežam Osso Buco ideālā biezumā, tad rūpīgi notīrām no kaulu putekļiem un liekajiem taukiem.
Pēc tam iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 6 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Kā vislabāk pagatavot Osso Buco
Sagatavošana:
- Nosusiniet gaļu ar papīra dvieli un apkaisiet ar sāli un pipariem
- Apbrūniniet gaļu karstā pannā ar taukiem vai eļļu no visām pusēm līdz zeltainai krāsai
- Pievienojiet aromātiskos dārzeņus (sīpolus, burkānus, seleriju) un apcepiet 2–3 minūtes
- Pielejiet pannā baltvīnu vai buljonu un ar karoti viegli nokasiet apbrūninātos gabaliņus, lai tie sajaucas ar šķidrumu un piešķir ēdienam vēl vairāk garšas
Gatavošanas metodes:
- Lēnā sautēšana: 160°C temperatūrā 2.5–3 stundas, līdz gaļa viegli atdalās no kaula
- Cepamtraukā cepeškrāsnī: 150°C temperatūrā 3–4 stundas, ik pa 30 minūtēm aplaistot ar šķidrumu
- Lēnvāres vai multivarāmajā katlā: 8–10 stundas zemā režīmā (77-80°C) vai 6–7 stundas vidējā režīmā (85-90°C)
- Sous Vide metode: 85°C temperatūrā 18–24 stundas perfektam maigumam
Svarīgi: Gaļai jāļauj lēnām izšķīdināt kolagēnu – tieši tas piešķir stilbam tā leģendāro maigumu un bagātīgo garšu. Ideālā gatavošanas temperatūra ap 88–90°C gaļas iekšienē nodrošina perfektu maigumu.
Kā mums patīk pasniegt Osso Buco
- Osso Buco baltvīnā – Klasiski sautēts ar gremolatu Milānas stilā, pasniegts ar safrāna risoto
- Ragu ar Osso Buco – Bagātīgs lēni gatavots gaļas ragu ar sarkanvīnu, pasniegts ar makaroniem vai polenta
- Osso Buco sautējums ar žavētām plūmēm – Sildošs un saldens sautējums ar plūmēm un dārzeņiem
10
Brīnišķīgs buljons. Plus vēl gaļas pankūkas, nu īsts vācu ēdiens:)
No tās iznāk spēcīgs liellopa buljons visiem gadījumiem - no gaļas pankūkām, līdz sakņu mikslim diētiskiem nolūkiem. Ļoti ērti uzglabājams .
10
Ļoti laba marinādes recepte, to neviens nevar atkārtot, jo pārspēj visas garšīgās. Pikanti.
Labi noder liellopa buljona pagatavošanai. Pēc tam kaut vai gatavo frikadeļu zupu. Ātri un ērti.
Izvārīju buljonu, nevis sautēju pēc receptes ar saknēm. Buljons izvārījās superīgs, smaržīgs, ar nedaudz gnocchi makaroniem iznāca lieliska zupoa.
Visa, kā vienmēr, labs!
Izmantoju buljona pagatavošanai, kā sastāvdaļu gardai frikadeļu zupai. Nu iznāk labi, kad es jums saku.
No tā iznāk lielisks buljons - sakņu zupai, makaronu zupai, vai frikadelēm. Galu galā var jau arī cept un sautēt
Neesmu nekad gatavojis oriģinālo recepti osso buco, bet pagatavojis buljonu frikadeļu zupai. Buljons ir labs. Domāju kādreiz tomēr pagatavot īsto osso buco. Kā ir , tā ir.
Teicami
suņi sajūsmā
iznāk laba zupa
kā par brīnumu ar nedaudz gaļu.
iznāk ļoti labs buljons.
Как всегда отличный товар!! Свежайшее мяско
10
Labs izmērs , gardi
Очень довольна! Мяско вкусное и свежее. Доставка быстрая прямо до дверей
Loti labi sagriests, labs svars katram
Garšīgi.
Viss ļoti labi!
Tieši tā, kā vajag.
Izcila
Mums garšo
Izcila gaļas kvalitāte
Vienmēr gardi!
Šādus Osso Buco jau esmu pircis, nešaubos, ka arī šie būs lieliski - vispirms stundiņu vai divas pakūpināt grilā 100 - 120 C temperatūrā, pēc tam ietīt follijā un gatavot līdz iekšējā gaļas temperatūra sasniedz vismaz 93 grādus pēc Celsija. Protams, pievienojot garšvielas.
Augsta kvalitāte
Pareizā biezumā sagriezta gaļa, kvalitatīva
Gardi
Gabalu izmēri ir lieliski porcijai un gaļa ir super mīksta un garda.
Ļoti labs produkts, precīza piegāde un priekš gatavošanas apmēram vienāds porciju lielums, piemērojams katra dalībnieka varēšanai. Produkts ļoti tīrs, veikalā nopērkamajiem bieži kaula putekļu piedeva. Paldies. Pie vajadzības atkal izmantošu.
Garšīga!
супер
такого красивого и вкусного мяса мы ещё не видели
Vienmēr priekšzīmīgi.
10
ZUPA SANAK GARSA)))))). Вкусный супчик получился))))
Teicama kvalitāte
Thank you so much for an efficient delivery delivery and a good service. Most importantly, all meat positions we’ve ordered look fresh and are of high quality. We will be definitely using your services again and wish your Team a continuous success! With kind regards, Tatiana
labi
kvalitatīs!
Laba, svaiga gaļa.
Laba, svaiga gaļa.
labs gan pašiem, gan četrkājainiem draugiem
Garšīgs un svaigs
10
10
Ļoti svaiga gaļa
mājas sargs pārlaimīgs
10
10
Paldies, visas ēdamlietas ļoti kvalitatīvas!
Kvalitatīva gaļa.
10
10
Labs
Labs
Labs
Ļoti labas ribiņas, iegādāšos arī turpmāk.
Ribiņas ir lieliskas, daudz gaļa un gandrīz nemaz treknuma!
10
Paldies,svaiga un garšīga!
Ļoti laba kvalitāte
Ļoti labs gaļas producija, kā arī uzslava preces saiņotājiem:) un piegādei! Paldies
☆☆☆☆☆