Short Ribs jeb īsās liellopa ribas ir īpašs griezums no liellopa krūšu daļas, kas atšķiras no parastajām liellopa ribām ar savu unikālo struktūru – īsākiem, biezākiem kaula gabaliem ar bagātīgu, labi marmorizētu gaļu.
Šis griezums izceļas ar intensīvu garšu, jo gaļa ir cieši savienota ar kaulu, kas gatavošanas laikā piešķir papildu garšas dziļumu. Atšķirībā no parastajām liellopa ribām, Short Ribs satur vairāk saistaudu un kolagēna, tāpēc tās prasa ilgāku gatavošanu zemā temperatūrā, līdz gaļa kļūst zīdaini maiga.
Ja jums iegaršojas Short Ribs, noteikti pamēģiniet arī mūsu liellopa vaigus vai brisketu – tie ir līdzīga rakstura griezumi ar bagātīgu garšas profilu.
Liellopa Short Ribs iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 6 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības pazīmes: Iekšējā temperatūra: 90–95°C (kad kolagēns pilnībā izkusis). Gaļa viegli atdalās no kaula un sadalās ar dakšiņu.