Short ribs

Realizācijas laiks 6 dienas Aptuvenais svars gabalā 0.7 - 1.3 kg Svars var mainīties +/-100-400 g Cena par 1 kg € 18.15
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 18.15
2 gab € 36.30
3 gab € 54.45
4 gab € 72.60
5 gab € 90.75
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Īsās liellopa ribas (Short Ribs)

Garša

Ļoti bagātīga un sulīga, ar izteiktu liellopa garšu

Tekstūra

Stingra, ar daudz saistaudu un marmorizētu tauku slāni, kas kūst lēni gatavojot

Pagatavošana

Lēna cepšana, sautēšana, kūpināšana, Sous Vide

Kur izmantot

BBQ, korejiešu ribas (Galbi), sautējumi, Brazīlijas “Costela”

Short Ribs jeb īsās liellopa ribas ir īpašs griezums no liellopa krūšu daļas, kas atšķiras no parastajām liellopa ribām ar savu unikālo struktūru – īsākiem, biezākiem kaula gabaliem ar bagātīgu, labi marmorizētu gaļu.

Šis griezums izceļas ar intensīvu garšu, jo gaļa ir cieši savienota ar kaulu, kas gatavošanas laikā piešķir papildu garšas dziļumu. Atšķirībā no parastajām liellopa ribām, Short Ribs satur vairāk saistaudu un kolagēna, tāpēc tās prasa ilgāku gatavošanu zemā temperatūrā, līdz gaļa kļūst zīdaini maiga.

Ja jums iegaršojas Short Ribs, noteikti pamēģiniet arī mūsu liellopa vaigus vai brisketu – tie ir līdzīga rakstura griezumi ar bagātīgu garšas profilu.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Liellopa Short Ribs iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 6 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot Short Ribs

  • Sautēšana: Apbrūniniet ribiņas augstā temperatūrā. Tad cepiet cepeškrāsnī 150°C temperatūrā 3–4 stundas ar dārzeņiem un šķidrumu (vīnu/buljonu). Atpūtiniet 15 minūtes.
  • Lēnvārītājā: Sākumā apbrūniniet ribiņas. Tad gatavojiet zemā režīmā 8–10 stundas vai vidējā 6–7 stundas ar šķidrumu. Pirms pasniegšanas atpūtiniet 10 minūtes.
  • Sous Vide: Gatavojiet 72 stundas 62–65°C temperatūrā. Pirms pasniegšanas apbrūniniet karstā pannā vai ar degli.

Gatavības pazīmes: Iekšējā temperatūra: 90–95°C (kad kolagēns pilnībā izkusis). Gaļa viegli atdalās no kaula un sadalās ar dakšiņu.


Kā mums patīk pasniegt Short Ribs

  • Short Rib Bourguignon – Lēni sautētas sarkanvīnā ar bekonu un sēnēm
  • Korejiešu Galbi – Grilētas ar sojas-sezama marinādi un Āzijas garšvielām
  • Brazīļu Costela – Grilētas Short Ribs uz atklātas uguns ar vienkāršu sāls un piparu garšvielu maisījumu
  • BBQ Teksasa – Kūpinātas zemā temperatūrā ar garšvielu maisījumu un BBQ mērci




06.11.2023
Loti labi