Liellopa kakla karbonāde
Garša | Vidēji trekna, spēcīga garša |
Tekstūra | Stingra, jāgatavo lēni |
Pagatavošana | Sautēšana, lēna cepšana |
Kur izmantot | Zupas, sautējumi |
Liellopa kakla karbonāde nāk no liellopa kakla augšējās daļas, kur muskuļi ir pastāvīgā kustībā, kas piešķir gaļai izteiktu garšu un raksturu.
Kakla karbonāde izceļas ar mērenu tauku saturu un vidēji stingru šķiedrainu tekstūru. Tai piemīt labs saistaudu un kolagēna daudzums, kas gatavošanas laikā nodrošina gaļas sulīgumu.
Līdzīgu tekstūru var atrast liellopa pleca filejā (Chuck Tender) vai lāpstiņā, jo šie griezumi nāk no līdzīgi noslogotas kakla-pleca zonas.
Rūpīga iepakošana un uzglabāšana
Liellopa kakla karbonādi iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Kā vislabāk pagatavot liellopa kakla karbonādi
Gatavības temperatūras:
- Medium: 60–63°C (ieteicams steikam)
- Medium well: 75–80°C (ieteicams cepetim)
- Well done: 85–90°C (ideāli sautējumiem)
Noņemiet kakla karbonādi no uguns, kad tās iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo. Izmantojiet gaļas termometru precīzākai gatavībai.
Gatavošanas metodes:
Steikam (1.5–2 cm biezumā):
- Grilēšana: Marinējiet 4–12 stundas, grilējiet 3–4 minūtes no katras puses, atpūtiniet 5 minūtes
- Cepšana pannā: Apcepiet 3–4 minūtes no katras puses, atpūtiniet 5 minūtes
- Lēna cepšana pannā: Apcepiet 2 minūtes no katras puses, tad samaziniet uguni un turpiniet cept 5–7 minūtes, ik pa laikam apgriežot
Cepetim (1–1.5 kg):
- Cepeškrāsnī: Apbrūniniet, cepiet 150°C temperatūrā 2–2.5 stundas ar šķidrumu, atpūtiniet 15 minūtes
- Lēnvāres katlā: Apbrūniniet, gatavojiet 7–9 stundas zemā režīmā vai 5–6 stundas vidējā, atpūtiniet 10 minūtes
- Spiediena katlā: Apbrūniniet, gatavojiet 60–70 minūtes zem spiediena, tad ļaujiet spiedienam samazināties 15 minūtes
Padomi: Lai iegūtu maigu liellopa kakla karbonādi, noteikti marinējiet to vai izmantojiet mehānisko mīkstināšanu pirms gatavošanas. Pēc pagatavošanas grieziet gaļu ļoti plānās šķēlēs (2–3 mm) perpendikulāri šķiedrām.
Kā mums patīk pasniegt liellopa kakla karbonādi
- Garšvielās marinēts cepetis – Tradicionāla kakla karbonāde ar kartupeļu biezeni un bagātīgu brūno mērci.
- Pikantā piri-piri – Azoru salas iedvesmota plāni sagriezta karbonāde ar aso piri-piri mērci un krāsnī ceptiem dārzeņiem.
- Proteīna bagātā kombinācija – Grilēta liellopa kakla karbonāde, pasniegta ar olu un avokado salātiem, papildināta ar svaigiem zaļumiem.
Iznāca lielisks Teksas kovboju ragū.
teicami
Labs zupai.
Paldies,izcila produkcija par ļoti labu cenu.Paldies par labo attieksmi pret klientu.
Svaigs,labi iepakots,garsiga
sanaca labs strogonovs
Izcila:)
Laba gala
Šī gaļa labi der ilgai low n slow metodei.
laba
Vispirms nokūpināju, tad ietinu follijā, pievienojot sviestu un bbq mērci, un gatavoju grilā līdz gaļas iekšējā teperatūra sasniedz 95 grādus. Gaļa sanāk tik mīksta, ka var saraut ar pirkstiem, un garšo lieliski!
Labas kvalitātes jaunlopa gaļa.
Esmu ļoti apmierināta
Izcili
kakla karbonāde bija, bet jaunlopa?? gatavoju rolmopšus 2,5 stundas līdz bija mīksta
loti labs produkts
perfekti
супер
Ļoti garšīga un kvalitatīva.
Отлично
Teicama kvalitāte
svaiga ļoti labi iepakota ,garšīga.....
Vēl neesmu gatavojusi
Ļoti kvalitatīva gaļa!
Ļoti laba gaļa.
1p
laba
Prece labas kvalitātes. Var redzēt ar kādu rūpību pieiets pasniegšanas veidā.
Gaļa izskatās labi, bet gatavosim vēlāk
10
Laba
Ļoti laba piegāde, iepakojums vakumā, garšīgs produkts
Ļoti svaiga un skaista gaļa. Ideāli notīrīta no plēvēm un dzīslām. Adekvāta cena. Ērta piegāde līdz mājas durvīm.
Loti gardi, maarrytkus pa virsu, labs!!!
10
Sanāks garšīgas pildītās pankūciņas
Produkcija ļoti laba. Piegāde perfekta.
L10
10