Liellopa kakla karbonāde

Realizācijas laiks 8 dienas Svars var mainīties +/-200-500 g Cena par 1 kg € 17.55
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
0.5 kg € 8.77
1 kg € 17.55
1.5 kg € 26.32
2 kg € 35.09
2.5 kg € 43.86
3 kg € 52.64
3.5 kg € 61.41
4 kg € 70.18
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Liellopa kakla karbonāde

Garša

Vidēji trekna, spēcīga garša

Tekstūra

Stingra, jāgatavo lēni

Pagatavošana

Sautēšana, lēna cepšana

Kur izmantot

Zupas, sautējumi

Liellopa kakla karbonāde nāk no liellopa kakla augšējās daļas, kur muskuļi ir pastāvīgā kustībā, kas piešķir gaļai izteiktu garšu un raksturu.

Kakla karbonāde izceļas ar mērenu tauku saturu un vidēji stingru šķiedrainu tekstūru. Tai piemīt labs saistaudu un kolagēna daudzums, kas gatavošanas laikā nodrošina gaļas sulīgumu. 

Līdzīgu tekstūru var atrast liellopa pleca filejā (Chuck Tender) vai lāpstiņā, jo šie griezumi nāk no līdzīgi noslogotas kakla-pleca zonas.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Liellopa kakla karbonādi iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot liellopa kakla karbonādi

Gatavības temperatūras:

  • Medium: 60–63°C (ieteicams steikam)
  • Medium well: 75–80°C (ieteicams cepetim)
  • Well done: 85–90°C (ideāli sautējumiem)

Noņemiet kakla karbonādi no uguns, kad tās iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo. Izmantojiet gaļas termometru precīzākai gatavībai.


Gatavošanas metodes:

Steikam (1.5–2 cm biezumā):

  • Grilēšana: Marinējiet 4–12 stundas, grilējiet 3–4 minūtes no katras puses, atpūtiniet 5 minūtes
  • Cepšana pannā: Apcepiet 3–4 minūtes no katras puses, atpūtiniet 5 minūtes
  • Lēna cepšana pannā: Apcepiet 2 minūtes no katras puses, tad samaziniet uguni un turpiniet cept 5–7 minūtes, ik pa laikam apgriežot

Cepetim (1–1.5 kg):

  • Cepeškrāsnī: Apbrūniniet, cepiet 150°C temperatūrā 2–2.5 stundas ar šķidrumu, atpūtiniet 15 minūtes
  • Lēnvāres katlā: Apbrūniniet, gatavojiet 7–9 stundas zemā režīmā vai 5–6 stundas vidējā, atpūtiniet 10 minūtes
  • Spiediena katlā: Apbrūniniet, gatavojiet 60–70 minūtes zem spiediena, tad ļaujiet spiedienam samazināties 15 minūtes

Padomi: Lai iegūtu maigu liellopa kakla karbonādi, noteikti marinējiet to vai izmantojiet mehānisko mīkstināšanu pirms gatavošanas. Pēc pagatavošanas grieziet gaļu ļoti plānās šķēlēs (2–3 mm) perpendikulāri šķiedrām.


Kā mums patīk pasniegt liellopa kakla karbonādi

  • Garšvielās marinēts cepetis – Tradicionāla kakla karbonāde ar kartupeļu biezeni un bagātīgu brūno mērci.
  • Pikantā piri-piri – Azoru salas iedvesmota plāni sagriezta karbonāde ar aso piri-piri mērci un krāsnī ceptiem dārzeņiem.
  • Proteīna bagātā kombinācija – Grilēta liellopa kakla karbonāde, pasniegta ar olu un avokado salātiem, papildināta ar svaigiem zaļumiem.




26.10.2024
Iznāca lielisks Teksas kovboju ragū.
13.02.2024
teicami
06.01.2024
Labs zupai.
18.10.2023
Paldies,izcila produkcija par ļoti labu cenu.Paldies par labo attieksmi pret klientu.
13.10.2023
Svaigs,labi iepakots,garsiga
11.10.2023
sanaca labs strogonovs
23.08.2023
Izcila:)
18.07.2023
Laba gala
26.06.2023
Šī gaļa labi der ilgai low n slow metodei.
16.04.2023
laba
03.04.2023
Vispirms nokūpināju, tad ietinu follijā, pievienojot sviestu un bbq mērci, un gatavoju grilā līdz gaļas iekšējā teperatūra sasniedz 95 grādus. Gaļa sanāk tik mīksta, ka var saraut ar pirkstiem, un garšo lieliski!
05.02.2023
Labas kvalitātes jaunlopa gaļa.
25.01.2023
Esmu ļoti apmierināta
08.01.2023
Izcili
15.12.2022
kakla karbonāde bija, bet jaunlopa?? gatavoju rolmopšus 2,5 stundas līdz bija mīksta
04.12.2022
loti labs produkts
30.08.2022
perfekti
08.08.2022
супер
14.05.2022
Ļoti garšīga un kvalitatīva.
24.03.2022
Отлично
18.03.2022
Teicama kvalitāte
20.01.2022
svaiga ļoti labi iepakota ,garšīga.....
19.12.2021
Vēl neesmu gatavojusi
18.07.2021
Ļoti kvalitatīva gaļa!
20.06.2021
Ļoti laba gaļa.
16.06.2021
1p
14.06.2021
laba
17.05.2021
Prece labas kvalitātes. Var redzēt ar kādu rūpību pieiets pasniegšanas veidā.
26.04.2021
Gaļa izskatās labi, bet gatavosim vēlāk
21.04.2021
10
09.03.2021
Laba
05.03.2021
Ļoti laba piegāde, iepakojums vakumā, garšīgs produkts
05.02.2021
Ļoti svaiga un skaista gaļa. Ideāli notīrīta no plēvēm un dzīslām. Adekvāta cena. Ērta piegāde līdz mājas durvīm.
27.01.2021
Loti gardi, maarrytkus pa virsu, labs!!!
04.01.2021
10
09.12.2020
Sanāks garšīgas pildītās pankūciņas
02.12.2020
Produkcija ļoti laba. Piegāde perfekta.
29.11.2020
L10 10