Cowboy steiks

Realizācijas laiks 10 dienas Aptuvenais svars gabalā 1.00 - 1.20 kg Svars var mainīties +/-1.00 kg - 1.2 kg g Cena par 1 kg € 78.65 DRY AGED30 + DIENAS
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 78.65
2 gab € 157.30
3 gab € 235.95
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Prece ir izpārdota

Dry-aged Cowboy steiks (30+ dienas)

Nogatavināšana

Dry-aged 30+ dienas

Garša un aromāts

Bagātīga, kompleksa garša ar sviestainām notīm

Tekstūra

Mīksta ar izteiktu marmorizāciju

Ideālā gatavošanas metode

Lēna grilēšana, pabeidzot karstā temperatūrā

Ieteicamais gatavības līmenis

Medium rare, medium

Labākā garšas saderība

Syrah vai Primitivo sarkanvīns, baraviku mērce, timiāns

Cowboy steiks ir karaliska maltīte – tas ir ribu daļas griezums ar saglabātu kaulu, kas ne tikai izskatās iespaidīgi, bet arī piešķir gaļai bagātīgāku garšu. Tam raksturīga skaista tauku marmorizācija, kas gatavošanas laikā kūst un pārvērš steiku sulīgā delikatesē.

30 dienu nogatavināšana sausajā vidē izceļ gaļas labākās īpašības. Enzīmi dabiski mīkstina muskuļu šķiedras, bet mitruma zudums padara garšu intensīvāku. Rezultātā iegūstam maigāku un garšas niansēm bagātāku steiku.

Bieži Cowboy steiku salīdzina ar Tomahawk – tie ir radniecīgi griezumi, bet ar dažām būtiskām atšķirībām. Cowboy ir kompaktāks, ar īsāku kaulu un nedaudz zemāku tauku saturu. Tas padara to praktisku gatavošanai, vienlaikus saglabājot ideālu līdzsvaru starp gaļu un taukiem.

Mūsu Dry-aged steiku ceļš sākas jau ar rūpīgu atlasi – mēs izmantojam tikai noteikta svara kautķermeņus ar izcilu marmorizācijas līmeni. Tieši tāpēc tie nav pieejami bieži un lielos apjomos. 

Ja šobrīd Dry-aged Cowboy steiks nav pieejams, to ir iespējams rezervēt.

Nogaršojiet arī mūsu Dry-aged Tomahawk vai Dry-aged Ribeye – tie ir līdzīga rakstura steiki.


Rūpīga sagatavošana un iepakošana

Mēs sagatavojam Dry-aged Cowboy steikus tieši piegādes dienā, balstoties uz aktuālajiem pasūtījumiem, lai nodrošinātu maksimālu svaigumu. 

Pirms svēršanas un pakošanas mēs nogriežam virsējo apkaltušo kārtu, atklājot patieso, intensīvo nogatavinātā steika aromātu. Pēc tam iepakojam vakuumā, kas garantē ērtu uzglabāšanu un lietošanu.


Kā vislabāk pagatavot Dry-aged Cowboy steiku

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu sulīgumu)
  • Medium: 60–63°C (var būt piemērotāka ļoti marmorizētiem Cowboy steikam, lai taukvielas labāk izkustu)
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa var kļūt sausa)

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.


Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Cowboy steikam 4-6 cm biezumā):

  • Grilēšana: Izmantojiet divzonu metodi – 8-10 minūtes netiešā karstumā, pēc tam 3-4 minūtes no katras puses tiešā karstumā. Ļaujiet atpūsties 10-15 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz karstas pannas 3-4 minūtes no katras puses, pēc tam likt 180°C cepeškrāsnī 10-15 minūtes. Ļaujiet atpūsties 10 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 35-45 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz karstas pannas vai grila 45-60 sekundes no katras puses.

Padoms: Grilējot uzmaniet gaļas malu, kur atrodas taukvielu kārta, lai izvairītos no uzliesmojumiem. 


Kā mums patīk pasniegt Dry-aged Cowboy steiku

  • Ar sviesta garšaugiem – Izteiksmīgā garša lieliski sader ar kausētu sviestu, ķiplokiem un rozmarīnu.
  • Ar grilētiem dārzeņiem – Lieliski papildināms ar dūmakainiem dārzeņiem vai kraukšķīgiem kartupeļiem.
  • Ar sarkanvīna mērci – Koncentrētā gaļas garša izceļas ar maigi sabalansētu sarkanvīna un sviesta mērci.



Nav pievienotas atsauksmes