Antrekots

Realizācijas laiks 10 dienas Aptuvenais svars gabalā 0.3 kg Svars var mainīties +/-50 - 150 g Cena par 1 kg € 56.87 WET AGED20 + DIENAS
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 14.22
2 gab € 28.44
3 gab € 42.65
4 gab € 56.87
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Prece ir izpārdota

Wet-aged Antrekots (20+ dienas)

Nogatavināšana

Wet-aged 20+ dienas

Garša un aromāts

Tīrs liellopa aromāts, sulīgs un bagātīgs

Tekstūra

Maiga, sulīga, ar izteiktu marmorizāciju

Ideālā gatavošanas metode

Grils, čuguna vai tērauda panna, reverse sear metode

Ieteicamais gatavības līmenis

Medium rare, medium

Labākā garšas saderība

Cabernet Sauvignon, sviesta mērce, cepts ķiploks

Antrekots (Ribeye) ir izgriezts no liellopa priekšējās muguras daļas, kur muskuļi ir mazāk noslogoti. Šim steikam raksturīga izteikta tauku marmorizācija, kas gatavošanas laikā kūst un piešķir gaļai neaizmirstamu garšu un sulīgumu.

Mēs nogatavinām Antrekota steiku vismaz 20 dienas vakuumā. Atšķirībā no dry-aged versijas, wet-aging process saglabā gaļas dabisko, tīro garšu, vienlaikus padarot to maigāku. Te neatradīsiet riekstainās notis, toties baudīsiet klasisko liellopa garšu visā tās krāšņumā.

Ja vēlaties izteiktāku garšas profilu, pamēģiniet mūsu Dry-aged Ribeye steiku.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot Wet-aged Antrekotu

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu sulīgumu)
  • Medium: 60–63°C (var būt piemērotāka ļoti marmorizētiem Antrekotiem, lai taukvielas labāk izkustu)
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa var kļūt sausa)

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. 


Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Wet-aged Antrekotam 2.5-3 cm biezumā):

  • Grilēšana: Grilēt uz vidēji augstas uguns 3-4 minūtes no katras puses, ļaut atpūsties 5-7 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz karstas pannas 3 minūtes no pirmās puses un 2-3 minūtes no otras puses. Ļaut atpūsties 5 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 15-20 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz karstas pannas vai grila 30-45 sekundes no katras puses.

Padoms: Wet-aged Antrekots satur vairāk mitruma nekā dry-aged versija, tāpēc pirms cepšanas rūpīgi nosusiniet to ar papīra dvieli, lai iegūtu labāku kraukšķīgo garozu.


Kā mēs iesakām pasniegt Wet-aged Antrekotu

  • Ar kausētu sviestu un ķiplokiem – Klasiska kombinācija, kas izceļ steika dabīgo garšu.
  • Ar pikantu zaļo piparu mērci – Lielisks papildinājums intensīvai liellopa garšai.
  • Ar grauzdētiem dārzeņiem un sarkanvīna mērci – Perfekts balanss starp sulīgumu un izsmalcinātu garšu.



29.01.2025
Laba steika gaļa
27.10.2024
Labs
08.08.2023
Maigs gabals, ar labu marmorizējuma pakāpi. Ļoti labi izgriezts. Biezs.