Flat Iron steiks

Realizācijas laiks 8 dienas Aptuvenais svars gabalā 0.2-0.3 kg Svars var mainīties +/-50-100 g Cena par 1 kg € 36.30
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 9.08
2 gab € 18.15
3 gab € 27.23
4 gab € 36.30
5 gab € 45.38
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Flat Iron steiks

Garša un aromāts

Bagātīga gaļas garša

Tekstūra

Maiga ar vieglu marmorizāciju

Ideālā gatavošanas metode

Ātra cepšana karstā temperatūrā

Ieteicamais gatavības līmenis

Rare, medium rare

Labākā garšas saderība

Čīles Carménère vai Portugāles Douro sarkanvīns, čimičuri mērce

Flat Iron steiks – izcili maigs kakla daļas steiks ar intensīvu gaļas garšu un skaistu tauku marmorizāciju. Šo steiku dēvē par vienu no maigākajiem liellopa gaļas griezumiem, pateicoties īpašajam šķiedru izkārtojumam.

Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas - tīra, dabiska garša un sulīgums. Vispusīgs gatavošanā – teicami piemērots ātrai cepšanai pannā, grilēšanai vai sous vide metodei.

Vislabāko rezultātu sasniegsiet, ja pagatavosiet to līdz vidēji retai gatavībai, ļaujot izcelties tā dabiskajam maigumam.

Ja Jums patīk Flat Iron steiks, iesakām izmēģināt arī Denver steiku – nedaudz raupjāku tekstūru ar izteiktāku marmorizāciju un intensīvāku gaļas garšu, līdzīgā cenu kategorijā.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Flat Iron steiku iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot Flat Iron steiku

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C (izcila izvēle Flat Iron steikam)
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu maksimālo maigumu)
  • Medium: 60–63°C (pieņemama, bet var mazināt steika dabisko maigumu)
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa kļūst sausa)

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru. 


Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Flat Iron steikam 2.5-3 cm biezumā):

  • Grilēšana: Grilēt uz vidēji augstas uguns 3-4 minūtes no katras puses, ļaut atpūsties 5-7 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz karstas pannas 3 minūtes no pirmās puses un 2-3 minūtes no otras puses. Ļaut atpūsties 5 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 15-20 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz karstas pannas vai grila 30-45 sekundes no katras puses.

Padoms: Grieziet steiku perpendikulāri gaļas šķiedrām un plānās šķēlēs (0.5-1 cm), lai panāktu maksimālu maigumu.



Kā mums patīk pasniegt Flat Iron steiku

  • Ar sviestu un svaigiem garšaugiem – Klasiska kombinācija, kas izceļ steika dabisko garšu.
  • Ar zilā siera un valriekstu mērci – Lielisks papildinājums bagātīgai liellopa garšai.
  • Ar grauzdētiem dārzeņiem un sarkanvīna mērci – Perfekts līdzsvars starp sulīgumu un izsmalcinātu garšu.



29.01.2025
Nav papildus komentāru
06.02.2024
Izskatās kvalitātīvs steiks, vēl nav nogaršots