Denver steiks

Realizācijas laiks 8 dienas Aptuvenais svars gabalā 0.2-0.3 kg Svars var mainīties +/-50 - 150 g Cena par 1 kg € 36.30
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 10.89
2 gab € 21.78
3 gab € 32.67
4 gab € 43.56
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Denver steiks

Garša un aromāts

Intensīva gaļas garša

Tekstūra

Vidēji mīksta ar labu marmorizāciju

Ideālā gatavošanas metode

Ātra cepšana karstā temperatūrā, reverse sear

Ieteicamais gatavības līmenis

Rare, medium rare

Labākā garšas saderība

Kalifornijas Zinfandel vai Australijas Cabernet, BBQ mērce, ķiploki

Denver steiks – sulīgs kakla daļas steiks ar bagātīgu tauku marmorizāciju, kas gatavošanas laikā izkūst gaļā, piešķirot tai neatkārtojamu garšu un maigu tekstūru.

Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas. Baudiet tīru, dabisku garšu un izcilu sulīgumu. Universāls izmantošanā – lielisks gan grilēšanai, gan cepšanai pannā, gan lēnai gatavošanai.

Vislabāko rezultātu sasniegsiet, ja pagatavosiet to līdz vidēji retai (medium rare) gatavībai – tieši tad atklāsies tā patiesā garša, sulīgums un maigums, kas liks jums atgriezties pie šī steika atkal un atkal.

Ja jums patīk Denver steiks, pamēģiniet arī Flat Iron – līdzīgā cenu kategorijā, bet maigāks un ar vienmērīgāku tekstūru, mazāk marmorizēts, tomēr ļoti sulīgs. Vai Wet-aged Antrekotu – premium klases steiku ar bagātāku garšu un izteiktāku marmorizāciju.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Denver steikus iepakojam vakuumā, kas aizsargā tos no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot Denver steiku

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu sulīgumu un izceltu garšu)
  • Medium: 60–63°C (arī piemērots Denver steikam, pateicoties tā labajai marmorizācijai)
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa var kļūt sausa)

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.


Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Denver steikam 2.5-3.5 cm biezumā):

  • Grilēšana: Grilēt uz vidēji augstas uguns 3-4 minūtes no katras puses, ļaut atpūsties 5-7 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz karstas pannas 2-3 minūtes no katras puses, pēc tam likt 180°C cepeškrāsnī 4-6 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 20-25 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz karstas pannas vai grila 45-60 sekundes no katras puses.
  • Sous Vide metode: Denver steiks īpaši labi piemērots Sous Vide metodei - gatavojiet 55°C temperatūrā 3 stundas, pēc tam ātri apcepiet uz ļoti karstas pannas 30-45 sekundes no katras puses, lai iegūtu kraukšķīgu garoziņu.

Padoms: Grieziet steiku perpendikulāri šķiedrām, lai panāktu maksimālu maigumu.


Kā mums patīk pasniegt Denver steiku

  • Ar sviesta un ķiploku glazūru – Izceļ steika dabīgo garšu un piešķir aromātisku dziļumu.
  • Ar pikantu čili un laima mērci – Ideāli piemērots tiem, kas vēlas nedaudz asuma.
  • Ar grauzdētiem kartupeļiem un svaigiem garšaugiem – Klasisks un līdzsvarots papildinājums sulīgam steikam.


29.01.2025
Nebija īsti tas ko sagaidīju. Bet bija ok.
28.02.2024
Izcila maltā gaļa
04.12.2023
!
11.10.2023
Denver bija labakais
25.07.2023
Izcils gabals, laba tekstūra, marmors un mīkstums.
23.07.2023
Nav mans... Stipra piegarša.
16.05.2023
teicami
23.03.2023
Sanāk ļoti garšīgs steiks!