Picanha

Realizācijas laiks 10 dienas Aptuvenais svars gabalā 1.00 - 1.3 kg Svars var mainīties +/-100 - 300 g Cena par 1 kg € 27.83
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 30.61
2 gab € 61.23
3 gab € 91.84
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Picanha steiks 1–1,3 kg

Garša un aromāts

Spēcīga gaļas garša

Tekstūra

Sulīga ar taukvielu kārtu

Ideālā gatavošanas metode

Grilēšana, reverse sear metode

Ieteicamais gatavības līmenis

Medium rare

Labākā garšas saderība

Brazīlijas Tannat vai Urugvajas Merlot, čimičuri mērce

Picanha – Brazīlijas steiku karalis savā pilnā godībā, 1–1,3 kg skaists gaļas gabals ar raksturīgo tauku vāciņu. Viss gabals ir jūsu radošumam – varat to sagriezt pēc sirds patikas, cept veselu kā cepeti vai pagatavot tradicionālo brazīļu Churrasco.

Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas – dabiska garša un visi tauki īstajā vietā. Vesels gabals ļauj jums kontrolēt procesu – griežat biezākas vai plānākas šķēles, eksperimentējat ar gatavošanas stiliem. Turklāt vieglāk saglabāt sulīgumu cepšanas laikā.

Vesels Picanha steiks ideāli der cepšanai cepeškrāsnī, kur tauku kārta kūstot padara visu gabalu neticami sulīgu. Grilētājiem iesakām reverse searing metodi: lēna cepšana līdz 52°C iekšējā temperatūrai, tad ātri apbrūnināt grilā.

Šis izmērs ir ideāls 6-8 cilvēkiem. Ja nevēlaties noņemties ar griešanu, mēs piedāvājam arī jau sagrieztas Picanha šķēles. Bet, ja gribas īstu gaļas meistara pieredzi – veselais gabals ir jūsu izvēle.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot Picanha steiku

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu sulīgumu)
  • Medium: 60–63°C (arī piemērota, jo taukvielu kārta pasargā gaļu no izžūšanas)
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa var kļūt sausa)

Noņemiet steiku no uguns, kad tās iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tā sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai obligāti izmantojiet gaļas termometru, īpaši šādam lielam gabalam.


Gatavošanas metodes Medium rare gatavības pakāpei (vesela Picanha 1–1.3 kg):

  • Brazīliešu stils: Sagrieziet Picanha steiku 2.5–3 cm biezās šķēlēs, bet negrieziet līdz galam, saglabājot šķēles savienotas tauku galā. Izveidojiet C-veida formu, tauku kārtu uz ārpusi, un cepiet uz grila vai iesmiņa 25–35 minūtes, regulāri apgriežot. Ļaujiet atpūsties 15 minūtes.
  • Cepeškrāsnī: Vispirms apcepiet Picanha uz karstas pannas ar tauku pusi uz leju 4–5 minūtes līdz tauki kļūst zeltaini, pēc tam cepiet 150°C cepeškrāsnī 40–50 minūtes līdz iekšējā temperatūra sasniedz 52–54°C. Ļaujiet atpūsties 15–20 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 60–75 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz ļoti karstas pannas vai grila 2 minūtes no tauku puses un 1 minūti no gaļas puses. Ļaujiet atpūsties 15 minūtes.

Padoms: Pirms gatavošanas ieskrāpējiet rombveida rakstu tauku kārtā (neskarot gaļu), lai tauki labāk izkustu un gaļa būtu sulīgāka. Tradicionāli Picanha steiku pieņemts sagriezt šķērsām šķiedrām plānās šķēlēs uzreiz pirms pasniegšanas.


Kā mums patīk pasniegt Picanha steiku

  • Sagriezta sloksnēs un pasniegta ar jūras sāli – Autentiska Brazīlijas Churrasco pieredze.
  • Ar čimčuri mērci un grauzdētiem dārzeņiem – Svaigs un garšas bagāts papildinājums.
  • Ar sarkanvīna un ķiploku sviesta glazūru – Lieliski izceļ steika dabisko garšu.





24.05.2024
Steiks attaisnoja cerības
10.03.2024
Sanāk lielisks rostbifs vai alternatīvie steiki.
26.06.2023
Iznāca lieliski steiki, nākamreiz pamēģināšu pagatavot rostbifu vai picanha invertida.
03.04.2023
teicami