Flanksteiks

Realizācijas laiks 8 dienas Aptuvenais svars gabalā 0.3 -0.4 kg Svars var mainīties +/-200 g Cena par 1 kg € 30.25
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 16.64
2 gab € 33.28
3 gab € 66.55
4 gab € 66.55
5 gab € 83.19
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Flanksteiks

Garša un aromāts

Intensīva liellopa garša

Tekstūra

Šķiedraina struktūra

Ideālā gatavošanas metode

Ātra cepšana, griežot pret šķiedru

Ieteicamais gatavības līmenis

Rare, medium rare

Labākā garšas saderība

Spānijas Garnacha vai Argentīnas Bonarda, teriyaki marināde

Flanksteiks – spēcīga rakstura steiks ar izteiktu gaļas garšu un garām, paralēlām šķiedrām. Šis klasiski amerikāņu virtuvē iecienītais griezums nāk no vēdera daļas un izceļas ar savu lieso, bet sulīgo tekstūru.

Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas – tīra, dabiska garša un sulīgums. Ideāls marinēšanai un ātrai karstai cepšanai – grilēšanai vai pannā. Īpaši iecienīts Fajitas vai Carne Asada pagatavošanai.

Vislabāko rezultātu sasniegsiet, ja pagatavosiet to līdz vidēji retai gatavībai un griezīsiet šķērsām šķiedrām plānās šķēlēs. Tā saglabāsiet maigumu un izvairīsieties no sīkstuma.

Ja Jums patīk Flanksteiks, iesakām izmēģināt arī Skirt steiku – līdzīgs, bet ar vēl izteiktāku liellopa garšu un mazliet vaļīgāku struktūru.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot Flanksteiku

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu maigumu)
  • Medium: 60–63°C (pieņemama, bet gaļa kļūst stingrāka)
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams — gaļa kļūst sīksta)

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.


Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Flank steikam 1.5–2 cm biezumā):

  • Grilēšana: Grilēt uz ļoti karstas uguns 3–4 minūtes no pirmās puses un 2–3 minūtes no otras puses. Ļaujiet atpūsties 5–7 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz ļoti karstas pannas 3 minūtes no pirmās puses un 2 minūtes no otras puses. Ļaujiet atpūsties 5 minūtes.
  • Marinēšana: Ieteicams marinēt 2–12 stundas pirms gatavošanas, izmantojot skābus komponentus (citronu sulu, etiķi, vīnu) kombinācijā ar eļļu un garšvielām, lai mīkstinātu šķiedras.

Padoms: Flanksteiks ir šķiedrains, tāpēc ļoti svarīgi to griezt plānās šķēlēs (0.5 cm) un perpendikulāri gaļas šķiedrām – šādi gaļa būs maksimāli maiga.


Kā mums patīk pasniegt Flanksteiku

  • Ar citrusaugļu un čili marinādi – Izceļ steika dabisko garšu un piešķir svaigu pikantumu.
  • Ar ķiploku sviestu un grauzdētiem dārzeņiem – Klasiska kombinācija, kas nodrošina bagātīgu garšu.
  • Ar sarkano vīnu un karamelizētiem sīpoliem – Perfekts līdzsvars starp sulīgumu un izsmalcinātu garšas dziļumu.




26.10.2024
Gards steiks.
10.03.2024
Garšīgi alternatīvie steiki.
06.02.2024
Garšīgi! Cepu 5 min no katras puses. Gribētos gan kādas norādes par gatavošanas opcijām, ilgumiem, par cik neesmu lietpratēja.
11.08.2023
Super svaiga gaļa! Sanāca ļoti garšīgs steiks. Pasūtīju, pamatojoties uz labām atsauksmēm, un nebiju vīlusies. Tiešām, laba cenas un kvalitātes attiecība. Īpaši esmu apmierināta ar piegādi: piegādāts tieši norādītajā laikā. Bija pieredze ar citiem gaļas piegādātājiem, kad laiks nebija skaidrs, un visu dienu bija jāgaida mājās :(
03.07.2023
Lielisks produkts
26.06.2023
Lielisks alternatīvais steiks.
09.03.2021
Labs
09.03.2021
Labs
06.01.2021
Pārsteidz tas, cik ļoti miesnieks ir iztīrijis gaļu, ka nav plēves, tauki utt. kvalitāte, piegāde ļoti pārstiedza. Ja, tā tiešām ir Latvijas gaļa, tad cena un kvalitāte ir teicamā līmenī. 10/10