Skirt steiks – izteiksmīgas garšas steiks no diafragmas daļas ar bagātīgu marmorizāciju un raksturīgu gaļas tekstūru. Jau sagriezts ērtās 250–300g porcijās, ideāls 1–2 personām.
Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas – tīra, dabiska garša. Gaļas šķiedru struktūra lieliski uzsūc garšvielas, padarot to par izcilu izvēli marinēšanai. Teicami piemērots Fajitas, Carne Asada vai citiem Latīņamerikas ēdieniem.
Lielākām kompānijām vai īpašiem gadījumiem piedāvājam arī veselo Skirt steika gabalu. Līdzīga garšas profila cienītājiem iesakām arī Flanksteiku – liesāku, bet tikpat iespaidīgu.
Skirt steikus iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet Skirt steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai izmantojiet gaļas termometru.
Gatavošanas metodes Medium rare gatavības pakāpei (250–300 g steikiem):
Griešana un pasniegšana: Ļoti svarīgi griezt perpendikulāri gaļas šķiedrām plānās šķēlēs (0.5 cm). Skirt steikam ir izteikta gaļas šķiedru struktūra, un pareiza sagriešana būtiski ietekmē gaļas maigumu.
Padoms: Izvairieties no pārcepšanas, jo šis steiks strauji zaudē sulīgumu un maigumu.