Mazais Tomahawk ir kompaktāka versija leģendārā steika, ideāli piemērota vienam gardēdim. Tāpat kā lielākais brālis, tas nāk no ribu daļas, kur bagātīgā tauku marmorizācija gatavošanas laikā kūst un piešķir gaļai sulīgumu.
Mēs šo steiku nogatavinām vismaz 20 dienas vakuumā, ļaujot enzīmiem dabiski mīkstināt muskuļu šķiedras. Wet-aging process saglabā gaļas dabisko garšu un sulīgumu, ļaujot izbaudīt tīro liellopa garšu.
Ar savu praktisko izmēru (400-550g) un īsinātu kaulu, šis steiks ir viegli pagatavojams gan pannā, gan uz grila. Tas ir ideāls risinājums, kad gribas ko īpašu, bet nevēlaties pārlieku daudz.
Lielākam gaļas gabalam izvēlieties klasisko Wet-aged Tomahawk, vai intensīvākai garšai – Dry-aged Tomahawk versiju, vai Dry-aged Cowboy steiku.
Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.
Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Wet-aged Mazajam Tomahawk steikam 3–4 cm biezumā):
Padoms: Pirms cepšanas rūpīgi nosusiniet to ar papīra dvieli, lai iegūtu labāku kraukšķīgo garozu.