Cowboy steiks ir karaliska maltīte – tas ir ribu daļas griezums ar saglabātu kaulu, kas ne tikai izskatās iespaidīgi, bet arī piešķir gaļai bagātīgāku garšu. Tam raksturīga skaista tauku marmorizācija, kas gatavošanas laikā kūst un pārvērš steiku sulīgā delikatesē.
30 dienu nogatavināšana sausajā vidē izceļ gaļas labākās īpašības. Enzīmi dabiski mīkstina muskuļu šķiedras, bet mitruma zudums padara garšu intensīvāku. Rezultātā iegūstam maigāku un garšas niansēm bagātāku steiku.
Bieži Cowboy steiku salīdzina ar Tomahawk – tie ir radniecīgi griezumi, bet ar dažām būtiskām atšķirībām. Cowboy ir kompaktāks, ar īsāku kaulu un nedaudz zemāku tauku saturu. Tas padara to praktisku gatavošanai, vienlaikus saglabājot ideālu līdzsvaru starp gaļu un taukiem.
Mūsu Dry-aged steiku ceļš sākas jau ar rūpīgu atlasi – mēs izmantojam tikai noteikta svara kautķermeņus ar izcilu marmorizācijas līmeni. Tieši tāpēc tie nav pieejami bieži un lielos apjomos.
Ja šobrīd Dry-aged Cowboy steiks nav pieejams, to ir iespējams rezervēt.
Nogaršojiet arī mūsu Dry-aged Tomahawk vai Dry-aged Ribeye – tie ir līdzīga rakstura steiki.
Mēs sagatavojam Dry-aged Cowboy steikus tieši piegādes dienā, balstoties uz aktuālajiem pasūtījumiem, lai nodrošinātu maksimālu svaigumu.
Pirms svēršanas un pakošanas mēs nogriežam virsējo apkaltušo kārtu, atklājot patieso, intensīvo nogatavinātā steika aromātu. Pēc tam iepakojam vakuumā, kas garantē ērtu uzglabāšanu un lietošanu.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.
Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Cowboy steikam 4-6 cm biezumā):
Padoms: Grilējot uzmaniet gaļas malu, kur atrodas taukvielu kārta, lai izvairītos no uzliesmojumiem.