Filet mignon steiks

Realizācijas laiks 10 dienas Aptuvenais svars gabalā 0.18-0.24 kg Svars var mainīties +/-50 g Cena par 1 kg € 114.95 DRY AGED30 + DIENAS
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab. € 22.99
2 gab. € 45.98
3 gab. € 68.97
4 gab. € 91.96
5 gab. € 114.95
6 gab. € 137.94
7 gab. € 160.93
8 gab. € 183.92
9 gab. € 206.91
10 gab. € 229.90
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Dry-aged Filet Mignon Steiks (30+ dienas)

Nogatavināšanas ilgums

Dry-aged 30+ dienas

Garša un aromāts

Maigs, sviestains, viegla riekstu nots

Tekstūra

Īpaši maiga, ar mazu tauku saturu

Ideālā gatavošanas metode

Panna, sous vide metode

Ieteicamais gatavības līmenis

Blue rare, rare

Labākā garšas saderība

Pinot Noir vai vieglāks Burgundijas sarkanvīns, Bearnaise mērce, šalotes

Filet Mignon ir īpašs steiks – viens no liesākajiem un maigākajiem griezumiem, ko iegūstam no liellopa filejas vidusdaļas. Pēc rūpīgas attīrīšanas Filet Mignon atklāj savu patieso būtību – zīdainu tekstūru un nepārspējamu sulīgumu. No viena liellopa varam iegūt tikai 0,6–1,1 kg šī vidusdaļas griezuma, kas padara to par vienu no ekskluzīvākajiem steiku veidiem.

Mūsu Filet Mignon tiek nogatavināts sausajā vidē vismaz 30 dienas. Šajā laikā enzīmi dabiski mīkstina gaļu, un mitruma zudums padara tās garšu intensīvāku.

Mūsu Dry-aged steiku ceļš sākas jau ar rūpīgu atlasi – mēs izmantojam tikai noteikta svara kautķermeņus ar izcilu marmorizācijas līmeni. Tieši tāpēc tie nav pieejami bieži un lielos apjomos. 

Ja šobrīd Dry-aged Filet Mignon steiks nav pieejams, to ir iespējams rezervēt.

To pašu izcilu maigumu un tekstūru bez nogatavināšanas atradīsiet mūsu svaigajā jaunlopa filejā – lieliska izvēle tiem, kas vēlas veselu gabalu jau sagrieztu steikos īpašām maltītēm!


Rūpīga sagatavošana un iepakošana

Mēs sagatavojam Dry-aged Filet Mignon steikus tieši piegādes dienā, balstoties uz aktuālajiem pasūtījumiem, lai nodrošinātu maksimālu svaigumu. 

Rūpīgi notīrām fileju no visiem taukiem un plēvēm, tad formējam, nogriežot liekās gaļas strēmeles, lai iegūtu ideālu steika formu. Steiku sagriežam pēc standarta biezuma vai individuāli pēc klienta norādēm pasūtījumā. 

Pirms svēršanas un iepakošanas nogriežam virsējo apkaltušo kārtu, atklājot tīru un maigu steika tekstūru. Steiku iepakojam vakuumā, kas garantē ērtu uzglabāšanu un lietošanu.


Kā vislabāk pagatavot Dry-aged Filet Mignon steiku

Gatavības temperatūras:

  • Blue (Bleu): 43-46°C (īpaši lielajiem gardēžiem – silts, bet gandrīz jēls centrs ar maksimālo maigumu)
  • Rare: 50–52°C (ideāla izvēle, lai izceltu filejas dabisko maigumu un intensīvāko garšu)
  • Medium rare: 55–57°C (arī laba izvēle, saglabā sulīgumu)
  • Medium: 60–63°C (nav ieteicams, jo fileja var kļūt sausa)
  • Well done: 70°C+

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.


Gatavošanas laiki Rare gatavības pakāpei (Filet Mignon 4–5 cm biezumā):

  • Grilēšana: Grilēt uz vidēji augstas uguns 2–3 minūtes no katras puses, ļaut atpūsties 5–8 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz karstas pannas 1–2 minūtes no katras puses, pēc tam likt 180°C cepeškrāsnī 4-5 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 15–25 minūtes līdz sasniegta 47–49°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz karstas pannas vai grila 30–45 sekundes no katras puses.

Padoms: Filet Mignon ir liesa gaļa ar minimālu tauku saturu, tāpēc to ir viegli pārcept. Ieteicams cepšanas laikā apslacīt ar sviestu, lai saglabātu mitrumu un uzlabotu garšu. Augstākās kvalitātes Filet Mignon ir viens no nedaudzajiem steiku veidiem, kas izcili garšo arī Blue (Bleu) gatavības pakāpē – ar siltu, bet gandrīz jēlu centru.


Kā mums patīk pasniegt Dry-aged Filet Mignon steiku

  • Ar sviesta un garšaugu mērci – Filet maigums lieliski sader ar kausētu sviestu, timiānu un rozmarīnu.
  • Ar trifeļu mērci – Izsmalcināts papildinājums maigajai gaļai.
  • Ar grilētiem sparģeļiem un kartupeļu biezeni – Klasiska kombinācija, kas izceļ steika maigumu.




07.01.2024
Lieliski
21.12.2023
Izcila kvalitāte
16.01.2023
Dievīgs nogatavināts steiks, man gadījās 43 dienas. Kūst mutē!
08.12.2022
Perfect!
03.12.2022
Labi izturēta, garda un maiga gaļa ar nelielu marmorējumu, kas piedod ekstra sulīgumu.
25.10.2022
Super garšīgi!
29.09.2022
Fantatstiski laba gaļa
19.05.2022
Fantastisks, neko labāku nevar vēlēties!
10.11.2021
Lieliski steika gabali. Svaiga gaļa.
04.11.2021
tecami
05.10.2021
Gaļa svaiga, piegāde un komunikācija lieliska. 10/10- iesaku!
18.08.2021
super garšīga, restorāna kvalitātes gaļa
12.04.2021
Ideāls steika gabals
03.12.2020
Patīkama gaļas stuktūra file mignon steikam. Maltīte izdevās lieliska.