Picanha – Brazīlijas steiku karalis savā pilnā godībā, 1–1,3 kg skaists gaļas gabals ar raksturīgo tauku vāciņu. Viss gabals ir jūsu radošumam – varat to sagriezt pēc sirds patikas, cept veselu kā cepeti vai pagatavot tradicionālo brazīļu Churrasco.
Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas – dabiska garša un visi tauki īstajā vietā. Vesels gabals ļauj jums kontrolēt procesu – griežat biezākas vai plānākas šķēles, eksperimentējat ar gatavošanas stiliem. Turklāt vieglāk saglabāt sulīgumu cepšanas laikā.
Vesels Picanha steiks ideāli der cepšanai cepeškrāsnī, kur tauku kārta kūstot padara visu gabalu neticami sulīgu. Grilētājiem iesakām reverse searing metodi: lēna cepšana līdz 52°C iekšējā temperatūrai, tad ātri apbrūnināt grilā.
Šis izmērs ir ideāls 6-8 cilvēkiem. Ja nevēlaties noņemties ar griešanu, mēs piedāvājam arī jau sagrieztas Picanha šķēles. Bet, ja gribas īstu gaļas meistara pieredzi – veselais gabals ir jūsu izvēle.
Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet steiku no uguns, kad tās iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tā sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai obligāti izmantojiet gaļas termometru, īpaši šādam lielam gabalam.
Gatavošanas metodes Medium rare gatavības pakāpei (vesela Picanha 1–1.3 kg):
Padoms: Pirms gatavošanas ieskrāpējiet rombveida rakstu tauku kārtā (neskarot gaļu), lai tauki labāk izkustu un gaļa būtu sulīgāka. Tradicionāli Picanha steiku pieņemts sagriezt šķērsām šķiedrām plānās šķēlēs uzreiz pirms pasniegšanas.