Dry-aged Striploin Steiks (30+ dienas)
Nogatavināšana | Dry-aged 30+ dienas |
Garša un aromāts | Spēcīgs liellopa aromāts, mazāk sviestains nekā Ribeye |
Tekstūra | Stingrāka nekā Ribeye, bet joprojām sulīga |
Ideālā gatavošanas metode | Grils, čuguna vai tērauda panna |
Ieteicamais gatavības līmenis | Medium rare, medium |
Labākā garšas saderība | Rioja vai Ribera del Duero sarkanvīns, chipotle sviests, oregano |
Striploin jeb New York Strip ir klasisks steiks no muguras jostas daļas (short loin). Šajā vietā muskuļi ir mazāk noslogoti, kas piešķir gaļai maigu, bet izteiktu tekstūru – ne tik zīdainu kā Filet Mignon, bet tieši tādu, lai būtu ko "pakošļāt".
Steikam raksturīga vidēja tauku marmorizācija – tieši tik daudz, lai gatavošanas laikā tie kūstot piešķirtu gaļai sulīgumu un izteiktu garšu. Salīdzinot ar Ribeye, tas ir nedaudz liesāks un kompaktāks.
30 dienu sausā nogatavināšana pārveido Striploin steiku – enzīmi mīkstina muskuļu šķiedras, garša kļūst koncentrētāka, papildinoties ar riekstu un umami notīm.
Mūsu Dry-aged steiku ceļš sākas jau ar rūpīgu atlasi – mēs izmantojam tikai noteikta svara kautķermeņus ar izcilu marmorizācijas līmeni. Tieši tāpēc tie nav pieejami bieži un lielos apjomos.
Ja šobrīd Dry-aged Striploin steiks nav pieejams, to ir iespējams rezervēt.
Pamēģiniet arī mūsu Wet-aged Striploin. Tas tiek nogatavināts vakuumā, kas padara gaļu maigu, saglabājot tās dabisko garšu bez dry-aged steikam raksturīgajām riekstainajām notīm.
Rūpīga sagatavošana un iepakošana
Mēs sagatavojam Dry-aged Striploin steikus tieši piegādes dienā, balstoties uz aktuālajiem pasūtījumiem, lai nodrošinātu maksimālu svaigumu.
Pirms svēršanas un pakošanas mēs nogriežam virsējo apkaltušo kārtu, atklājot patieso nogatavinātas gaļas garšu. Pēc tam iepakojam vakuumā, kas garantē ērtu uzglabāšanu un lietošanu.
Kā vislabāk pagatavot Dry-aged Striploin steiku
Gatavības temperatūras:
- Rare: 50–52°C
- Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu sulīgumu un maigumu)
- Medium: 60–63°C
- Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa var kļūt sausa)
Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Striploin steikam 2.5 cm biezumā):
- Grilēšana: Grilēt uz vidēji augstas uguns 3-4 minūtes no katras puses, ļaut atpūsties 5-7 minūtes.
- Cepšana pannā: Apcept uz karstas pannas 2-3 minūtes no katras puses, pēc tam likt 180°C cepeškrāsnī 3-5 minūtes.
- Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 15-20 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz karstas pannas vai grila 30-45 sekundes no katras puses.
Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.
Kā mums patīk pasniegt Dry-aged Striploin steiku
- Ar grilētiem augļiem – Saldie un karamelizētie augļi, piemēram, persiki vai bumbieri, piešķir kontrastējošu garšas dziļumu un svaigumu.
- Ar sviesta un ķiploku garšaugiem – Lieliski papildina steika dabīgo garšu.
- Ar sarkanvīna un šalotes mērci – Bagātīgs papildinājums nogatavinātā steika intensīvajai garšai.
Skasti izgriezta gaļa
Piesātināta, laba garša. Iesaku ņemt lielākus gabalus.
Ideāls
Ideāls
Fantastiska gaļa un superīga apkalpošana
super
ļoti garšīgs
Tiešām labs! Paņēmām testam, ņemsim vēl :)
Ļoti labs, mīksts, viegli pagatavojams
Заказываю не в первый раз. Суперское мясо!!
Ļoti mīksts un garšīgs