Striploin steiks

Realizācijas laiks 14 dienas Aptuvenais svars gabalā 250-400g kg Svars var mainīties +/-50 - 150 g Cena par 1 kg € 72.60 DRY AGED30 + DIENAS
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 21.78
2 gab € 43.56
3 gab € 65.34
4 gab € 87.12
5 gab € 108.90
6 gab € 130.68
7 gab € 152.46
8 gab € 174.24
9 gab € 196.02
10 gab € 217.80
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Dry-aged Striploin Steiks (30+ dienas)

Nogatavināšana

Dry-aged 30+ dienas

Garša un aromāts

Spēcīgs liellopa aromāts, mazāk sviestains nekā Ribeye

Tekstūra

Stingrāka nekā Ribeye, bet joprojām sulīga

Ideālā gatavošanas metode

Grils, čuguna vai tērauda panna

Ieteicamais gatavības līmenis

Medium rare, medium

Labākā garšas saderība

Rioja vai Ribera del Duero sarkanvīns, chipotle sviests, oregano

Striploin jeb New York Strip ir klasisks steiks no muguras jostas daļas (short loin). Šajā vietā muskuļi ir mazāk noslogoti, kas piešķir gaļai maigu, bet izteiktu tekstūru – ne tik zīdainu kā Filet Mignon, bet tieši tādu, lai būtu ko "pakošļāt".

Steikam raksturīga vidēja tauku marmorizācija – tieši tik daudz, lai gatavošanas laikā tie kūstot piešķirtu gaļai sulīgumu un izteiktu garšu. Salīdzinot ar Ribeye, tas ir nedaudz liesāks un kompaktāks.

30 dienu sausā nogatavināšana pārveido Striploin steiku – enzīmi mīkstina muskuļu šķiedras, garša kļūst koncentrētāka, papildinoties ar riekstu un umami notīm.

Mūsu Dry-aged steiku ceļš sākas jau ar rūpīgu atlasi – mēs izmantojam tikai noteikta svara kautķermeņus ar izcilu marmorizācijas līmeni. Tieši tāpēc tie nav pieejami bieži un lielos apjomos. 

Ja šobrīd Dry-aged Striploin steiks nav pieejams, to ir iespējams rezervēt.

Pamēģiniet arī mūsu Wet-aged Striploin. Tas tiek nogatavināts vakuumā, kas padara gaļu maigu, saglabājot tās dabisko garšu bez dry-aged steikam raksturīgajām riekstainajām notīm.


Rūpīga sagatavošana un iepakošana

Mēs sagatavojam Dry-aged Striploin steikus tieši piegādes dienā, balstoties uz aktuālajiem pasūtījumiem, lai nodrošinātu maksimālu svaigumu. 

Pirms svēršanas un pakošanas mēs nogriežam virsējo apkaltušo kārtu, atklājot patieso nogatavinātas gaļas garšu. Pēc tam iepakojam vakuumā, kas garantē ērtu uzglabāšanu un lietošanu.


Kā vislabāk pagatavot Dry-aged Striploin steiku

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu sulīgumu un maigumu)
  • Medium: 60–63°C
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa var kļūt sausa)

Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Striploin steikam 2.5 cm biezumā):

  • Grilēšana: Grilēt uz vidēji augstas uguns 3-4 minūtes no katras puses, ļaut atpūsties 5-7 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz karstas pannas 2-3 minūtes no katras puses, pēc tam likt 180°C cepeškrāsnī 3-5 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 15-20 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz karstas pannas vai grila 30-45 sekundes no katras puses.

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.


Kā mums patīk pasniegt Dry-aged Striploin steiku

  • Ar grilētiem augļiem – Saldie un karamelizētie augļi, piemēram, persiki vai bumbieri, piešķir kontrastējošu garšas dziļumu un svaigumu.
  • Ar sviesta un ķiploku garšaugiem – Lieliski papildina steika dabīgo garšu.
  • Ar sarkanvīna un šalotes mērci – Bagātīgs papildinājums nogatavinātā steika intensīvajai garšai.





07.01.2024
Skasti izgriezta gaļa
15.05.2023
Piesātināta, laba garša. Iesaku ņemt lielākus gabalus.
12.04.2023
Ideāls
12.04.2023
Ideāls
27.09.2022
Fantastiska gaļa un superīga apkalpošana
03.05.2022
super
22.02.2022
ļoti garšīgs
06.02.2022
Tiešām labs! Paņēmām testam, ņemsim vēl :)
06.12.2021
Ļoti labs, mīksts, viegli pagatavojams
22.11.2021
Заказываю не в первый раз. Суперское мясо!!
17.06.2021
Ļoti mīksts un garšīgs