Porterhouse steiks

Realizācijas laiks 10 dienas Aptuvenais svars gabalā 600-900g kg Svars var mainīties +/-100 g Cena par 1 kg € 72.60 DRY AGED30 + DIENAS
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 54.45
2 gab € 108.90
3 gab € 163.35
4 gab € 217.80
5 gab € 272.25
6 gab € 326.70
7 gab € 381.15
8 gab € 435.60
9 gab € 490.05
10 gab € 544.50
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Prece ir izpārdota

Dry-aged Porterhouse steiks (30+ dienas)

Nogatavināšana

Dry-aged 30+ dienas

Garša un aromāts

Bagātīgs umami, maigs sviestains pieskāriens

Tekstūra

Kontrastējoša - maigā filejas daļa un stingrāka striploin puse

Ideālā gatavošanas metode

Grils, čuguna vai tērauda panna, reverse sear metode

Ieteicamais gatavības līmenis

Medium rare, medium

Labākā garšas saderība

Barolo vai Chianti Classico sarkanvīns, sarkano piparu mērce, salvija

Porterhouse ir īsts steiku dārgakmens – vienā gabalā jūs iegūstat divus premium steikus, kurus atdala elegants T veida kauls. No vienas puses maigais Filet Mignon, no otras – sulīgais Striploin. Salīdzinot ar T-bone steiku, Porterhouse lepojas ar lielāku Filet Mignon daļu, kas padara to par ideālu izvēli, ja plānojat dalīties vairāki cilvēki.

Mēs nogatavinām šo Porterhouse steiku 30 dienas sausajā vidē. Tas nav tikai skaitlis – šajā laikā enzīmi dabiski mīkstina muskuļu šķiedras, bet mitruma zudums padara garšu vēl intensīvāku. Rezultāts? Maigs un garšas niansēm bagāts steiks.

Mūsu Dry-aged steiku ceļš sākas jau ar rūpīgu atlasi – mēs izmantojam tikai noteikta svara kautķermeņus ar izcilu marmorizācijas līmeni. Tieši tāpēc tie nav pieejami bieži un lielos apjomos. 

Ja šobrīd Dry-aged Porterhouse steiks nav pieejams, to ir iespējams rezervēt.

Nogaršojiet arī mūsu Dry-aged T-bone vai Dry-aged Striploin steikus – tie nāk no tās pašas vērtīgās liellopa daļas.


Rūpīga sagatavošana un iepakošana

Mēs sagatavojam Dry-aged Porterhouse steikus tieši piegādes dienā, balstoties uz aktuālajiem pasūtījumiem, lai nodrošinātu maksimālu svaigumu. 

Pirms svēršanas un pakošanas mēs nogriežam liekās tauku kārtas, atklājot tīru un perfektu steika tekstūru. Pēc tam iepakojam vakuumā, kas garantē ērtu uzglabāšanu un lietošanu.


Kā vislabāk pagatavot Dry-aged Porterhouse steiku

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu sulīgumu)
  • Medium: 60–63°C
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa var kļūt sausa)

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.


Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Porterhouse steikam 4–5 cm biezumā):

  • Grilēšana: Grilēt uz vidēji augstas uguns 6–8 minūtes no katras puses, ļaut atpūsties 10-12 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz karstas pannas 3–4 minūtes no katras puses, pēc tam likt 180°C cepeškrāsnī 10–12 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 35–45 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz karstas pannas vai grila 45–60 sekundes no katras puses.

Padoms: Porterhouse steiks satur divas dažādas gaļas – fileju un striploin. Filejā (mazākajā pusē) nav daudz tauku un tā ātrāk pārcepas. Pozicionējiet steiku tā, lai fileja atrastos tālāk no lielākā karstuma vai liesmas.


Kā mums patīk pasniegt Dry-aged Porterhouse steiku

  • Ar piparu mērci un konjaka glazūru – Krēmīga piparu mērce ar konjaku piešķir sildošu un nedaudz pikantu garšas dziļumu.
  • Ar karamelizētiem sīpoliem un sarkanvīna mērci – Lēni sautēti sīpoli un bagātīgs sarkanvīna redukcijas papildinājums piešķir steikam eleganci.
  • Ar trifeļu sviestu un jūras sāli – Trifeļu sviests piešķir dziļāku garšas dimensiju, bet jūras sāls izceļ steika umami nianses.




13.02.2022
Neslikts gaļas gabals, bet 3 dienu derīguma termiņš (pasūtot internetā) ir kas tāds par ko jābrīdina pirms pasūtījuma izpildes.
01.03.2021
Ļoti garšīgi un prieks par ātro piegādi