Mazais Tomahawk

Realizācijas laiks 6 dienas Aptuvenais svars gabalā 0.40-0.55 kg Svars var mainīties +/-50 - 150 g Cena par 1 kg € 42.35 WET AGED20 + DIENAS
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gb € 21.18
2 gb € 42.35
3 gb € 63.53
4 gb € 84.70
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Wet-aged mazais Tomahawk steiks (20+ dienas)

Nogatavināšana

Wet-aged 20+ dienas

Garša un aromāts

Maiga un tīra gaļas garša

Tekstūra

Sulīga ar labu marmorizāciju

Ideālā gatavošanas metode

Grils, čuguna vai tērauda panna, reverse sear

Ieteicamais gatavības līmenis

Medium rare

Labākā garšas saderība

Côtes du Rhône vai Cahors sarkanvīns, ķiploku-zaļumu sviests

Mazais Tomahawk ir kompaktāka versija leģendārā steika, ideāli piemērota vienam gardēdim. Tāpat kā lielākais brālis, tas nāk no ribu daļas, kur bagātīgā tauku marmorizācija gatavošanas laikā kūst un piešķir gaļai sulīgumu.

Mēs šo steiku nogatavinām vismaz 20 dienas vakuumā, ļaujot enzīmiem dabiski mīkstināt muskuļu šķiedras. Wet-aging process saglabā gaļas dabisko garšu un sulīgumu, ļaujot izbaudīt tīro liellopa garšu.

Ar savu praktisko izmēru (400-550g) un īsinātu kaulu, šis steiks ir viegli pagatavojams gan pannā, gan uz grila. Tas ir ideāls risinājums, kad gribas ko īpašu, bet nevēlaties pārlieku daudz.

Lielākam gaļas gabalam izvēlieties klasisko Wet-aged Tomahawk, vai intensīvākai garšai – Dry-aged Tomahawk versiju, vai Dry-aged Cowboy steiku.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot mazo Tomahawk steiku

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu sulīgumu)
  • Medium: 60–63°C (var būt piemērotāka ļoti marmorizētiem steikam, lai taukvielas labāk izkustu)
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa var kļūt sausa)

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.


Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Wet-aged Mazajam Tomahawk steikam 3–4 cm biezumā):

  • Grilēšana: Izmantojiet divzonu metodi — 6–8 minūtes netiešā karstumā, pēc tam 2–3 minūtes no katras puses tiešā karstumā. Ļaujiet atpūsties 8–10 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz ļoti karstas pannas 2–3 minūtes no katras puses, pēc tam likt 180°C cepeškrāsnī 10–15 minūtes. Ļaujiet atpūsties 8–10 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 20–30 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz ļoti karstas pannas vai grila 30–45 sekundes no katras puses.

Padoms: Pirms cepšanas rūpīgi nosusiniet to ar papīra dvieli, lai iegūtu labāku kraukšķīgo garozu. 


Kā mums patīk pasniegt mazo Tomahawk steiku

  • Ar sviestu un ķiploku garšaugiem – Klasiska kombinācija, kas izceļ steika dabīgo garšu.
  • Ar piparu un konjaka mērci – Bagātīgs un pikants papildinājums intensīvai liellopa garšai.
  • Ar sviestā ceptiem sīpoliem un timiānu – Perfekts papildinājums sulīgam un aromātiskam steikam.





Nav pievienotas atsauksmes