Antrekots (Ribeye) ir izgriezts no liellopa priekšējās muguras daļas, kur muskuļi ir mazāk noslogoti. Šim steikam raksturīga izteikta tauku marmorizācija, kas gatavošanas laikā kūst un piešķir gaļai neaizmirstamu garšu un sulīgumu.
Mēs nogatavinām Antrekota steiku vismaz 20 dienas vakuumā. Atšķirībā no dry-aged versijas, wet-aging process saglabā gaļas dabisko, tīro garšu, vienlaikus padarot to maigāku. Te neatradīsiet riekstainās notis, toties baudīsiet klasisko liellopa garšu visā tās krāšņumā.
Ja vēlaties izteiktāku garšas profilu, pamēģiniet mūsu Dry-aged Ribeye steiku.
Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību.
Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Wet-aged Antrekotam 2.5-3 cm biezumā):
Padoms: Wet-aged Antrekots satur vairāk mitruma nekā dry-aged versija, tāpēc pirms cepšanas rūpīgi nosusiniet to ar papīra dvieli, lai iegūtu labāku kraukšķīgo garozu.