Flat Iron steiks – izcili maigs kakla daļas steiks ar intensīvu gaļas garšu un skaistu tauku marmorizāciju. Šo steiku dēvē par vienu no maigākajiem liellopa gaļas griezumiem, pateicoties īpašajam šķiedru izkārtojumam.
Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas - tīra, dabiska garša un sulīgums. Vispusīgs gatavošanā – teicami piemērots ātrai cepšanai pannā, grilēšanai vai sous vide metodei.
Vislabāko rezultātu sasniegsiet, ja pagatavosiet to līdz vidēji retai gatavībai, ļaujot izcelties tā dabiskajam maigumam.
Ja Jums patīk Flat Iron steiks, iesakām izmēģināt arī Denver steiku – nedaudz raupjāku tekstūru ar izteiktāku marmorizāciju un intensīvāku gaļas garšu, līdzīgā cenu kategorijā.
Flat Iron steiku iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.
Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Flat Iron steikam 2.5-3 cm biezumā):
Padoms: Grieziet steiku perpendikulāri gaļas šķiedrām un plānās šķēlēs (0.5-1 cm), lai panāktu maksimālu maigumu.