Liellopa langets
Garša | Viegla, nedaudz saldena |
Tekstūra | Blīva, šķiedraina |
Pagatavošana | Cepšana, lēnā cepšana |
Kur izmantot | Steiki, rostbifs, medaljoni, carpaccio un aukstās uzkodas |
Langets ir iegarens, liesāks liellopa griezums, kas nāk no iekšējās muguras daļas. Tam raksturīga blīva, šķiedraina tekstūra, un zemā tauku satura dēļ tas bieži tiek pasniegts ar bagātīgām mērcēm vai sviesta piedevu, lai panāktu ideālu garšas līdzsvaru.
Svarīgi to negatavot ilgi, jo tas ātri var kļūt sauss – vislabāk izvēlēties īsāku gatavošanas laiku un ļaut gaļai atpūsties.
Liellopa gaļas langets ir daudzpusīgs griezums, kas vislabāk garšo, ja to pareizi pagatavo un sagriež šķēlēs perpendikulāri šķiedrām.
Noteikti pamēģiniet arī liellopa šķiņķi – tas ir stingrāks, tāpēc lieliski piemērots lēnai gatavošanai vai pat ātri pagatavojamam “minūtes steikam”. Ja gribas kaut ko mazliet sulīgāku, bet joprojām liesu, Top Sirloin būs laba izvēle.
Rūpīga iepakošana un uzglabāšana
Liellopa fileju iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Kā vislabāk pagatavot liellopa langetu
Langetam nāks par labu 6–12 stundu marinēšana skābā marinādē, piemēram, vīnā, citrona sulā vai etiķī – tas padarīs gaļu maigāku un garšas ziņā izteiksmīgāku.
- Lēnā cepšana cepeškrāsnī: 160°C temperatūrā līdz iekšējai temperatūrai 57°C (aptuveni 25 min/500g), pēc tam 10 minūšu atpūtināšana.
- Īsa, intensīva cepšana pannā: 2-3 minūtes katrā pusē augstā temperatūrā, pēc tam ietinot folijā un ļaujot 5-7 minūtes atpūsties.
Padoms: Vienmēr grieziet šķēlēs perpendikulāri šķiedrām, lai saglabātu sulīgumu!
Kā mums patīk pasniegt langetu
- Aukstajās uzkodās un sendvičos – Ja gatavojat lielāku gabalu, atdzesējiet to pilnībā, tad sagrieziet īpaši plānās šķēlēs (1–2 mm) ar ļoti asu nazi
- Restorāna klasika – Plāni griezts langets ar brūno sviesta-sarkanvīna mērci un ceptiem šampinjoniem
- Īpašiem gadījumiem – Langets ar balzamiko glazūru, sēņu ragū un estragona majonēzi
- Vasaras vakariņām – Langets carpaccio stilā ar īpaši kvalitatīvu olīveļļu, trifelētu majonēzi un parmezāna skaidiņām
Среднее качество
10
Ļoti foršas
Teicams!
Teicams!
suņiem liels prieks
Fantastisks liellopa langets. Ļoti kvalitatīva gaļa.
Teicama!
Teicams.
+
Lieliski.
teicami
Teicams.
Izcila:)
Izcili.
Labs!
ātri apēdās ļoti
laba produkcija
Kā parasti.
LABA GALA ))))))
Labs varēja būt lielāks gabals
Ļoti garšīgi!
Ļoti svaigs un gards!
teicami
Viennozīmīgi mājas garša!
Laba, kvalitatīva gaļa
Izcili, nekādu cīpslu, viegli sagriezt, lieliska garša.
Piezīme: Visas preces bija kvalitatīvas! Lūdzu manas atsauksmes vērtēt kā subjektīvas garšas sajūtas !
Kaut kā tā garša atšķiras no manām bērnības atmiņām par asinsdesu. Vai tik tur nav sabāzts par daudz dažādu mākslīgu komponentu ?
teicami
Super, kvalitāte teicama
Ļoti labs produkts!
teicami
Augstākā kvalitāte!
Ļoti laba kvalitāte.
Lieliski, paldies!
10
Ļoti kvalitatīva un garšīga gaļa. Pagatavoju arī karpačio.
mums loti patik ))))))))
teicami
Produkti svaigi, garšīgi. Esam ļoti apmierināti.
Ļoti labs.
+
ļoti labi
Отличное мясо
Teicami.
Ļoti svaiga un skaista gaļa. Ideāli notīrīta no plēvēm un dzīslām. Adekvāta cena. Ērta piegāde līdz mājas durvīm.
* Tīmekļa lapā nestrādā copy-paste - baigi neērti. Nav iespējams rediģēt novērtējumu pēc atsauksmes rediģēšanas (piemēram, ja sākotnēji ir aizmirsts). Jaunlopa karbonādei arī ir piecinieks! :)
Gaļa super
10
☆☆☆☆☆