Striploin

Realizācijas laiks 8 dienas Svars var mainīties +/-200-500 g Cena par 1 kg € 30.25
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
0.5 kg € 15.13
1 kg € 30.25
1.5 kg € 45.38
2 kg € 60.50
2.5 kg € 75.63
3 kg € 90.75
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Svaigs Striploin (New York Strip)

Garša

Bagātīga, izteikta liellopa garša

Tekstūra

Stingra, ar mērenu marmorizāciju un raksturīgu tauku malu

Pagatavošana

Grilēšana, cepšana pannā, sous vide

Kur izmantot

Steiki, cepetis, grilēti ēdieni

Svaigs Striploin jeb New York Strip – premium liellopa griezums no muguras daļas, kas izceļas ar tīru, dabisku gaļas garšu. 

Atšķirībā no mūsu Wet-aged Striploin vai Dry-aged Striploin, svaigais Striploin piedāvā tiešu un neapstrādātu garšas pieredzi – tādu, kāda tā ir svaigi nogriezta un gatava cepšanai.

Raksturīgā tauku josla gar vienu malu un mērena marmorizācija padara to ideāli piemērotu dažādām gatavošanas metodēm. Grieziet biezu steiku sulīgam grilam vai plānākās šķēlēs ātrai cepšanai uz pannas. Vēlaties ko sātīgāku? Striploin izceļas arī kā cepetis – sulīgs, aromātisks un piemērots lēnai gatavošanai.

Alternatīvi, svaigs jaunlopa Antrekots (Ribeye) būs nedaudz treknāks un sulīgāks, savukārt jaunlopa fileja (Tenderloin) ir maigākais no visiem premium griezumiem.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Striploin iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot Striploin

  • Steiki pannā vai grilā – Medium-rare steikiem 2–3 cm biezumā, apcepiet ļoti karstā pannā vai grilā 3-4 minūtes katrā pusē. Ļaujiet atpūsties 5 minūtes.
  • Striploin cepetis (2 kg) – Ierīvējiet ar sāli, pipariem un garšvielām. Cepiet 160°C temperatūrā aptuveni 50–60 minūtes (25–30 minūtes uz kg), līdz iekšējā temperatūra sasniedz 57–60°C (medium rare). Ļaujiet atpūsties 15 minūtes pirms griešanas.
  • Sous vide – Gatavojiet vakuumā 55-57°C temperatūrā 1–2 stundas steikiem (2–3 cm) vai 2,5–3,5 stundas cepetim (2 kg), pēc tam ātri apcepiet uz ļoti karstas pannas.


Kā mums patīk pasniegt Striploin

  • Klasiskais steiks – Vienkārši ar jūras sāli un svaigi maltiem pipariem, pasniegts ar sarkanvīna mērci un cepeškrāsnī ceptiem kartupeļiem.
  • Svētku Striploin cepetis – Vesels Striploin cepetis, griezts plānās šķēlēs, pasniegts ar sinepju-medus glazūru un karamelizētiem sīpoliem.
  • Tagliata di manzo – Medium-rare steiks, atdzesēts līdz siltam stāvoklim, sagriezts plānās šķēlēs, pasniegts uz rukolas ar parmezāna skaidiņām, citrona sulu un olīveļļu.





26.10.2024
Cepu 2cm biezas šķēles. Sanāca ļoti prīmā!
03.03.2024
Teicami
06.11.2023
Laikam lielas govs galja ir labaka prieks steika