Striploin

Realizācijas laiks 10 dienas Aptuvenais svars gabalā 0.3 kg Svars var mainīties +/-0.5 - 100 g Cena par 1 kg € 48.40 WET AGED20 + DIENAS
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 14.52
2 gab € 29.04
3 gab € 43.56
4 gab € 58.08
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Prece ir izpārdota

Wet-aged Striploin (20+ dienas)

Nogatavināšana

Wet-aged 20+ dienas

Garša un aromāts

Tīrs liellopa aromāts, sulīgs un maigs

Tekstūra

Stingra ar vienmērīgu struktūru

Ideālā gatavošanas metode

Grils, čuguna vai tērauda panna, sous vide metode

Ieteicamais gatavības līmenis

Medium rare, medium

Labākā garšas saderība

Châteauneuf-du-Pape vai Amarone sarkanvīns, sīpolu konfit, pētersīļi

Wet-aged Striploin (New York Strip) nāk no muguras jostas daļas, kur muskuļi ir maz noslogoti. Tieši tāpēc gaļai piemīt maiga, bet izteikta tekstūra. Wet-aged Striploin steikam raksturīga vidēja tauku marmorizācija – tieši tik daudz, lai gatavošanas laikā, tie, kūstot, piešķirtu gaļai sulīgumu un klasisko liellopa garšu.

Mēs šo steiku nogatavinām vismaz 20 dienas vakuumā – pietiekami ilgi, lai enzīmi pastrādātu savu maģiju ar muskuļu šķiedrām, padarot gaļu maigāku. Atšķirībā no Dry-aged Striploin versijas, šeit dominē svaiga liellopa steika aromāts.

Ja vēlaties izbaudīt intensīvākas garšas nianses, pamēģiniet mūsu Dry-aged Striploin steiku.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.



Kā vislabāk pagatavot Wet-aged Striploin

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu sulīgumu un maigumu)
  • Medium: 60–63°C (pieņemama, bet var mazināt steika dabisko maigumu)
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa var kļūt sausa)

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību.

Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Wet-aged Striploin 2.5-3 cm biezumā):

  • Grilēšana: Grilēt uz vidēji augstas uguns 3-4 minūtes no katras puses, ļaut atpūsties 5-7 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz karstas pannas 2-3 minūtes no katras puses. Ļaut atpūsties 5 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 15-20 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz karstas pannas vai grila 30-45 sekundes no katras puses.

Padoms: Wet-aged Striploin satur vairāk mitruma nekā dry-aged versija, tāpēc pirms cepšanas nosusiniet to ar papīra dvieli, lai iegūtu labāku kraukšķīgo garozu.



Kā mēs iesakām pasniegt Wet-aged Striploin

  • Ar kausētu sviestu un rozmarīnu – Klasiska kombinācija, kas izceļ steika dabīgo garšu.
  • Ar sarkanvīna un melno piparu mērci – Bagātīgs papildinājums izteiksmīgai liellopa garšai.
  • Ar sviestā ceptiem sparģeļiem un sēnēm – Perfekts sabalansēts papildinājums sulīgam steikam.



30.12.2024
Steiki bija 5/5, serviss 5/5… iesaku!
21.12.2024
Iespējams neizprotu šī mazā gabaliņa vērtību.
27.10.2024
Ļoti labs
20.10.2024
Uz tērauda pannas šādu gatavoju pirmo reizi. Sanāca labi!
13.02.2024
Ļoooti garšīgs!
19.12.2023
Pirkšu vēl!
12.12.2023
Awesome
26.06.2023
Labi steiki.