Wet-aged Striploin (New York Strip) nāk no muguras jostas daļas, kur muskuļi ir maz noslogoti. Tieši tāpēc gaļai piemīt maiga, bet izteikta tekstūra. Wet-aged Striploin steikam raksturīga vidēja tauku marmorizācija – tieši tik daudz, lai gatavošanas laikā, tie, kūstot, piešķirtu gaļai sulīgumu un klasisko liellopa garšu.
Mēs šo steiku nogatavinām vismaz 20 dienas vakuumā – pietiekami ilgi, lai enzīmi pastrādātu savu maģiju ar muskuļu šķiedrām, padarot gaļu maigāku. Atšķirībā no Dry-aged Striploin versijas, šeit dominē svaiga liellopa steika aromāts.
Ja vēlaties izbaudīt intensīvākas garšas nianses, pamēģiniet mūsu Dry-aged Striploin steiku.
Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību.
Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Wet-aged Striploin 2.5-3 cm biezumā):
Padoms: Wet-aged Striploin satur vairāk mitruma nekā dry-aged versija, tāpēc pirms cepšanas nosusiniet to ar papīra dvieli, lai iegūtu labāku kraukšķīgo garozu.