Ribeye steiks

Realizācijas laiks 10 dienas Aptuvenais svars gabalā 0.4-0.6 kg Svars var mainīties +/-50 - 150 g Cena par 1 kg € 72.60 DRY AGED30 + DIENAS
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 32.67
2 gab € 65.34
3 gab € 98.01
4 gab € 130.68
5 gab € 163.35
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Dry-aged Ribeye steiks (30+ dienas)

Nogatavināšana

Dry-aged 30+ dienas

Garša un aromāts

Dziļš umami, riekstu, sviestains, maigas sēņu notis

Tekstūra

Maiga, sulīga, ar bagātīgu marmorizāciju

Ideālā gatavošanas metode

Grils, čuguna vai tērauda panna, reverse sear metode

Ieteicamais gatavības līmenis

Medium rare, medium

Labākā garšas saderība

Cabernet Sauvignon, trifeļu sviests, cepts ķiploks

Ribeye jeb Antrekots nāk no īpašas vietas – liellopa priekšējās muguras daļas. Šie muskuļi dzīvniekam nav pārāk noslogoti, tāpēc gaļa jau dabiski ir maiga. Steika īpašība ir bagātīgā tauku marmorizācija, kas karstumā izkūst un piešķir gaļai neaizmirstamu garšu un sulīgumu.

Mēs šo steiku nogatavinām 30+ dienas sausajā vidē. Tas nav tikai laika jautājums – šajā periodā notiek īsta garšas maģija. Enzīmi padara gaļu maigāku, mitruma zudums koncentrē garšu, bet kolagēns pārvēršas želatīnā, piešķirot steikam sviestainu tekstūru. 

Mūsu dry-aged steiku ceļš sākas jau ar rūpīgu atlasi – mēs izmantojam tikai noteikta svara kautķermeņus ar izcilu marmorizācijas līmeni. Tieši tāpēc tie nav pieejami bieži un lielos apjomos. 

Ja šobrīd Dry-aged Ribeye steiks nav pieejams, to ir iespējams rezervēt.

Nogaršojiet arī mūsu Dry-aged Tomahawk un Dry-aged Cowboy steikus – tie ir radniecīgi griezumi ar līdzīgu garšas raksturu.


Rūpīga sagatavošana un iepakošana

Mēs sagatavojam Dry-aged Ribeye steikus tieši piegādes dienā, balstoties uz aktuālajiem pasūtījumiem, lai nodrošinātu maksimālu svaigumu. 

Pirms svēršanas un pakošanas mēs nogriežam virsējo apkaltušo kārtu, atklājot patieso, intensīvo nogatavināta steika aromātu. Pēc tam iepakojam vakuumā, kas garantē ērtu uzglabāšanu un lietošanu.


Kā vislabāk pagatavot Dry-aged Ribeye steiku

Gatavības temperatūras:

  • Rare: 50–52°C
  • Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai saglabātu sulīgumu)
  • Medium: 60–63°C (var būt piemērotāka ļoti marmorizētiem Ribeye steikam, lai taukvielas labāk izkustu)
  • Medium: 60–63°C
  • Well done: 70°C+ (nav ieteicams, jo gaļa var kļūt sausa)


Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Ribeye steikam 2.5–3 cm biezumā):

  • Grilēšana: Grilēt uz vidēji augstas uguns 4-6 minūtes no katras puses, ļaut atpūsties 8-10 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz ļoti karstas pannas 4-5 minūtes pirmajā pusē un 3-4 minūtes otrajā pusē, ļaut atpūsties 5-7 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 25-35 minūtes līdz sasniegta 52–54°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz karstas pannas vai grila 45-60 sekundes no katras puses.

Padoms: Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.


Kā mums patīk pasniegt Dry-aged Ribeye steiku

  • Ar sviesta garšaugiem – Izteiksmīgā garša lieliski sader ar kausētu sviestu, ķiplokiem un rozmarīnu.
  • Ar ceptiem dārzeņiem – Lieliski papildināms ar grauzdētiem dārzeņiem vai kartupeļiem.
  • Ar sarkanvīna mērci – Koncentrētā gaļas garša izceļas ar maigi sabalansētu sarkanvīna un sviesta mērci.




23.07.2024
Fantastiska gaļa. Taisam no tās Korejiešu BBQ un iznāk labāk kā jebkad!
22.06.2023
Dārgs gan, bet labs