Miesnieka āmurs (Beef Hammer) ir iespaidīgs liellopa priekšstilba gabals, kas atrodas apakšējā kājas daļā.
Šis Latvijā mazāk pazīstamais griezums ir saistaudu un kolagēna bagāts un prasa īpašu pieeju – lēnu gatavošanu zemā temperatūrā. Tieši tad tas atklāj savu patieso raksturu, kļūstot sulīgs un aromātisks.
Savu interesanto nosaukumu tas ieguvis no izskata – garais stilba kauls ar ap to esošo gaļu patiešām atgādina āmuru.
Ja patīk lēni gatavoti ēdieni, līdzīgiem rezultātiem lieliski derēs arī liellopa stilbs ar kaulu Osso Buco vai Short Ribs. Tāpat kā Miesnieka āmurs, tie ir lieliska izvēle sautējumiem, lēnai cepšanai un buljoniem.
Miesnieka āmuru iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 6 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.