Miesnieka āmurs

Realizācijas laiks 6 dienas Aptuvenais svars gabalā 1.8 kg Svars var mainīties +/-100 - 400 g Cena par 1 kg € 14.52
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 26.14
2 gab € 52.27
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Miesnieka āmurs (Beef Hammer)

Garša

Izteikta liellopa garša

Tekstūra

Stingra, šķiedraina ar saistaudiem

Pagatavošana

Lēnā cepšana, sautēšana, kūpināšana

Kur izmantot

Sautējumi, plucināta gaļa (pulled beef), BBQ

Miesnieka āmurs (Beef Hammer) ir iespaidīgs liellopa priekšstilba gabals, kas atrodas apakšējā kājas daļā. 

Šis Latvijā mazāk pazīstamais griezums ir saistaudu un kolagēna bagāts un prasa īpašu pieeju – lēnu gatavošanu zemā temperatūrā. Tieši tad tas atklāj savu patieso raksturu, kļūstot sulīgs un aromātisks.

Savu interesanto nosaukumu tas ieguvis no izskata – garais stilba kauls ar ap to esošo gaļu patiešām atgādina āmuru.

Ja patīk lēni gatavoti ēdieni, līdzīgiem rezultātiem lieliski derēs arī liellopa stilbs ar kaulu Osso Buco vai Short Ribs. Tāpat kā Miesnieka āmurs, tie ir lieliska izvēle sautējumiem, lēnai cepšanai un buljoniem.


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Miesnieka āmuru iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 6 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot Miesnieka āmuru

  • Lēna sautēšana: 4-6 stundas zemā temperatūrā (ap 120-150°C) kopā ar dārzeņiem un garšvielām, lai kolagēns izšķīstu un gaļa kļūtu maiga.
  • Zemā temperatūrā cepts cepeškrāsnī: 3-5 stundas 130-150°C temperatūrā, pārklājot ar foliju vai gatavojot slēgtā traukā.
  • Kūpināšana: 6-8 stundas zemos grādos (100-120°C) līdz sasniedz maigu, viegli noplēšamu konsistenci.


Kā mums patīk pasniegt Miesnieka āmuru

  • Lēni sautēts ar sakņu dārzeņiem un garšaugiem – Tradicionāls veids, kā panākt maksimālu maigumu un bagātīgu garšu.
  • BBQ stila plucināta gaļa (Pulled Beef Hammer) – Pēc ilgstošas kūpināšanas vai sautēšanas gaļu var viegli sadalīt šķiedrās un pasniegt ar BBQ mērci, burgeros vai tako.
  • Āzijas garšās – Lēni gatavots un marinēts sojas mērcē, ingverā un ķiplokos, pasniegts ar rīsiem vai nūdelēm.





Nav pievienotas atsauksmes