Denver steiks – sulīgs kakla daļas steiks ar bagātīgu tauku marmorizāciju, kas gatavošanas laikā izkūst gaļā, piešķirot tai neatkārtojamu garšu un maigu tekstūru.
Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas. Baudiet tīru, dabisku garšu un izcilu sulīgumu. Universāls izmantošanā – lielisks gan grilēšanai, gan cepšanai pannā, gan lēnai gatavošanai.
Vislabāko rezultātu sasniegsiet, ja pagatavosiet to līdz vidēji retai (medium rare) gatavībai – tieši tad atklāsies tā patiesā garša, sulīgums un maigums, kas liks jums atgriezties pie šī steika atkal un atkal.
Ja jums patīk Denver steiks, pamēģiniet arī Flat Iron – līdzīgā cenu kategorijā, bet maigāks un ar vienmērīgāku tekstūru, mazāk marmorizēts, tomēr ļoti sulīgs. Vai Wet-aged Antrekotu – premium klases steiku ar bagātāku garšu un izteiktāku marmorizāciju.
Denver steikus iepakojam vakuumā, kas aizsargā tos no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai vienmēr izmantojiet gaļas termometru.
Gatavošanas laiki Medium rare gatavības pakāpei (Denver steikam 2.5-3.5 cm biezumā):
Padoms: Grieziet steiku perpendikulāri šķiedrām, lai panāktu maksimālu maigumu.