Ribeye Roast
Garša | Bagātīga, intensīva liellopa garša |
Tekstūra | Mīksta, sulīga, ar izcilu marmorizāciju |
Pagatavošana | Lēna cepšana, reverse sear, grilēšana |
Kur izmantot | Svētku cepetis, Prime Rib, Standing Rib Roast |
Ribeye Roast ar kaulu ir izcils liellopa griezums no muguras ribu daļas. Tas ir tas pats premium griezums, no kura izgriež slavenos Ribeye steikus, tikai vesela gabala formā ar kauliem.
Gaļa tiek atstāta pie ribas kauliem, kas cepšanas laikā dabiski izplata siltumu un pastiprina garšu.
Viens no klasiskajiem pasniegšanas veidiem ir “Standing Rib Roast” – cepšanas laikā to novieto vertikāli uz ribas kauliem, ļaujot gaļai gatavoties vienmērīgi un saglabāt sulīgumu. Ko gan vēl var vēlēties svētku galdam?
Izpētiet arī citus iespaidīgus griezumus ar kauliem: Wet-aged Tomahawk vai Dry-aged Cowboy.
Rūpīga iepakošana un uzglabāšana
Ribeye Roast iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 6 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Kā vislabāk pagatavot Ribeye Roast
- Tradicionālā cepšana – Uzsildiet cepeškrāsni līdz 220°C, apcepiet gaļu 20 minūtes, pēc tam samaziniet temperatūru līdz 160°C un turpiniet cept, līdz iekšējā temperatūra sasniedz 54–57°C (medium-rare). Ļaujiet atpūsties 20–30 minūtes.
- Reverse Sear metode – Cepiet gaļu zemā temperatūrā (100–110°C), līdz iekšējā temperatūra sasniedz 49–52°C. Tad izņemiet, paaugstiniet cepeškrāsns temperatūru līdz maksimālajai un apcepiet 5–10 minūtes, līdz veidojas zeltaina garoziņa.
- Lēnā grilēšana – Izmantojiet netiešo karstumu (120–135°C), cepiet, līdz iekšējā temperatūra sasniedz 54°C (medium-rare). Tad pārvietojiet virs tieša karstuma un apbrūniniet īsu brīdi. Ļaujiet atpūsties 20 minūtes.
Kā mums patīk pasniegt Ribeye Roast
- Klasiskais Prime Rib vai Standing Rib Roast – Pasniegts ar kraukšķīgu Jorkšīras pudiņu, krēmīgu mārrutku mērci un cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem.
- Svētku cepetis – Glazēts ar rozmarīnu, timiānu un ķiplokiem, pasniegts ar kartupeļu gratēnu un zaļajiem zirņiem.
- Gourmet versija – Griezts plānās šķēlēs un pasniegts ar sarkanvīna demiglazūru, rukolu un parmezānu, papildināts ar trifeļu sāli īpašai garšas niansēm.