Liellopa filejas steiks – izcili maigs steiks no vislabākās liemeņa daļas, bez kaula. Piedāvājam veselu fileju, pilnīgi notīrītu no liekajiem taukiem, plēvēm un sudrabplēves, un jau sagrieztu ērtās steiku porcijās. Liellopa filejas steiks ir tik maigs, ka tam nav nepieciešama gara gatavošana – pietiek ar ātru apcepšanu karstā pannā vai uz grila.
Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas – tīra, dabiska garša. Fileja ir visliesākā liemeņa daļa, kas vienlaikus ir arī vismaigākā. Tās struktūra ir vienmērīga un smalka, bez redzamas marmorizācijas, bet ar izcilu maigumu.
Iepakojuma izmērs ir ideāls lielākai kompānijai vai ģimenes svinībām. Izteiktākas garšas cienītājiem iesakām mūsu Dry-aged Filet Mignon.
Liellopa fileju iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Gatavības temperatūras:
Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai izmantojiet gaļas termometru.
Gatavošanas laiki Rare gatavības pakāpei (liellopa filejas steiki 3–4 cm biezumā):
Padoms: Tā kā filejā ir minimāls tauku saturs, tai ir tendence ātri izžūt, tāpēc nepārcepiet un apsveriet pievienot sviestu cepšanas laikā.