Liellopa fileja steika gabalos

Realizācijas laiks 10 dienas Aptuvenais svars gabalā 1,4 kg Svars var mainīties +/-200-500 g Cena par 1 kg € 66.55
Zaļā karotīte
Izvēlies apjomu
Produktu iespējams iegādāties tikai gabalā.
1 gab € 93.17
2 gab € 186.34
3 gab € 279.51
Precīzs svars tiks norādīts rēķinā, kas tiks nosūtīts pēc pasūtījuma sagatavošanas.
Ielikt grozā

Liellopa filejas steiks

Garša un aromāts

Maiga liellopa garša

Tekstūra

Īpaši maiga, samtaina

Ideālā gatavošanas metode

Grilēšana, cepšana pannā, sous-vide

Ieteicamais gatavības līmenis

Rare, medium rare

Labākā garšas saderība

Burgundijas sarkanvīns, bearnaise mērce, timiāns

Liellopa filejas steiks – izcili maigs steiks no vislabākās liemeņa daļas, bez kaula. Piedāvājam veselu fileju, pilnīgi notīrītu no liekajiem taukiem, plēvēm un sudrabplēves, un jau sagrieztu ērtās steiku porcijās. Liellopa filejas steiks ir tik maigs, ka tam nav nepieciešama gara gatavošana – pietiek ar ātru apcepšanu karstā pannā vai uz grila.

Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas – tīra, dabiska garša. Fileja ir visliesākā liemeņa daļa, kas vienlaikus ir arī vismaigākā. Tās struktūra ir vienmērīga un smalka, bez redzamas marmorizācijas, bet ar izcilu maigumu.

Iepakojuma izmērs ir ideāls lielākai kompānijai vai ģimenes svinībām. Izteiktākas garšas cienītājiem iesakām mūsu Dry-aged Filet Mignon


Rūpīga iepakošana un uzglabāšana

Liellopa fileju iepakojam vakuumā, kas aizsargā gaļu no oksidēšanās. Šis iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.

Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 8 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku. 

Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.


Kā vislabāk pagatavot liellopa filejas steiku

Gatavības temperatūras:

  • Blue (Bleu): 43–46°C (īpaši izsmalcinātai garšai — silts, bet gandrīz jēls centrs ar maksimālo maigumu)
  • Rare: 50–52°C (ideāla izvēle, lai izceltu filejas dabisko maigumu un intensīvāko garšu)
  • Medium rare: 55–57°C (arī laba izvēle, saglabā sulīgumu)
  • Medium: 60–63°C (nav ieteicams, jo fileja var kļūt sausa)
  • Well done: 70°C+ 

Noņemiet steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai izmantojiet gaļas termometru.


Gatavošanas laiki Rare gatavības pakāpei (liellopa filejas steiki 3–4 cm biezumā):

  • Grilēšana: Grilēt uz vidēji augstas uguns 2–3 minūtes no katras puses, ļaut atpūsties 5 minūtes.
  • Cepšana pannā: Apcept uz karstas pannas 2 minūtes no katras puses, pēdējā minūtē pievienojot sviestu, ķiploku un timiānu aromāta papildināšanai. Ļaut atpūsties 5 minūtes.
  • Reverse Sear metode: Gatavot cepeškrāsnī 120°C temperatūrā 15–20 minūtes līdz sasniegta 47–49°C iekšējā temperatūra, pēc tam ātri apcept uz karstas pannas vai grila 30–45 sekundes no katras puses.

Padoms: Tā kā filejā ir minimāls tauku saturs, tai ir tendence ātri izžūt, tāpēc nepārcepiet un apsveriet pievienot sviestu cepšanas laikā. 


Kā mums patīk pasniegt liellopa filejas steiku

  • Ar klasisko piparu mērci un grauzdētiem kartupeļiem – Bagātīgs garšas papildinājums maigajai tekstūrai.
  • Ar trifeļu sviestu un jūras sāli – Lieliski izceļ filejas dabisko maigumu un smalko garšu.
  • Ar grilētiem sparģeļiem un balzamiko mērci – Līdzsvarota kombinācija ar vieglu skābumu.




16.12.2023
lieliska
21.02.2022
Paldies, garda!
03.02.2022
Izcila kvalitāte!