Skirt steiks (0.8–1.2 kg)
Garša un aromāts | Intensīva gaļas garša |
Tekstūra | Šķiedraina struktūra |
Ideālā gatavošanas metode | Ļoti ātra cepšana karstā temperatūrā |
Ieteicamais gatavības līmenis | Rare, medium rare |
Labākā garšas saderība | Spānijas Monastrell vai Meksikāņu Nebbiolo, meksikāņu salsa |
Skirt steiks (vesels) – īpaši sulīgs un intensīvas garšas steiks no diafragmas daļas ar izteiktu marmorizāciju. Tā unikalitāte slēpjas izteiktajā garšā un garajās paralēlajās gaļas šķiedrās.
Šis ir svaigs steiks, bez nogatavināšanas – tīra, dabiska garša. Ideāli piemērots marinēšanai, jo gaļas struktūra lieliski uzsūc garšvielas. Teicama izvēle Fajitas vai Carne Asada pagatavošanai.
Gatavojiet ātri karstā temperatūrā līdz vidēji retai gatavībai un grieziet plānās šķēlēs šķērsām šķiedrām maksimālam maigumam.
Ja nevēlaties darboties ar veselo gabalu, mēs piedāvājam arī ērtās 250–300 g porcijās sagrieztus Skirt steikus – ideāls izmērs 1–2 personām, ar tādu pašu izcilo kvalitāti un garšu.
Līdzīga garšas profila cienītājiem iesakām arī Flanksteiku – liesāku, bet tikpat iespaidīgu.
Rūpīga iepakošana un uzglabāšana
Vakuuma iepakojums saglabā produkta svaigumu un novērš pelēkas nokrāsas veidošanos – pazīmi, ka gaļā sākušas vairoties baktērijas un tā vairs nav piemērota lietošanai svaigā veidā.
Ražošanā uzglabājam gaļu 0 līdz +2°C temperatūrā. Šādos apstākļos vakuumiepakota gaļa var saglabāt kvalitāti līdz 2–4 mēnešiem, taču uz etiķetes norādām 10 dienu termiņu. Tas tāpēc, ka mājas ledusskapī temperatūras svārstības un biežā durvju virināšana saīsina produkta derīguma laiku.
Lai baudītu augstāko kvalitāti, sekojiet uz iepakojuma norādītajiem uzglabāšanas nosacījumiem.
Kā vislabāk pagatavot Skirt steiku
Gatavības temperatūras:
- Rare: 50–52°C
- Medium rare: 55–57°C (ieteicamā gatavības pakāpe, lai gaļa nebūtu sīksta)
- Medium: 60–63°C (nav ieteicams — gaļa kļūst stingra)
- Well done: 70°C+
Noņemiet Skirt steiku no uguns, kad tā iekšējā temperatūra ir par 3°C zemāka par vēlamo, jo atpūtas laikā tas sasniegs optimālo gatavību. Precīzākai gatavībai izmantojiet gaļas termometru.
Gatavošanas metodes Medium rare gatavības pakāpei (veselam Skirt steikam 0.8–1.2 kg):
- Marinēšana: Obligāti marinējiet steiku 2–12 stundas pirms gatavošanas, izmantojot skābus komponentus (citrona sulu, etiķi, vīnu) kopā ar eļļu un garšvielām.
- Grilēšana: Vispirms izstiepiet steiku pilnā garumā (tas var būt līdz 60–90 cm). Sagriežiet to 2–3 vienāda garuma gabalos, lai būtu ērtāk apstrādāt. Grilējiet uz ļoti karstas uguns 3–4 minūtes no pirmās puses un 2–3 minūtes no otras puses. Ļaujiet atpūsties 7–10 minūtes.
- Cepšana pannā: Sagriežiet steiku 2–3 gabalos. Apcepiet uz ļoti karstas pannas 3 minūtes no pirmās puses un 2 minūtes no otras puses. Cepiet pa daļām, nepārpildot pannu. Ļaujiet atpūsties 7–10 minūtes.
Padoms: Vispirms sagrieziet garo steiku ērtākos 15–20 cm garos gabalos, tad grieziet perpendikulāri šķiedrām plānās šķēlēs (0.5 cm).
Kā mums patīk pasniegt Skirt steiku
- Klasiskā Fajitas stilā ar sīpoliem un papriku – Perfekti piemērots Meksikas virtuves ēdieniem.
- Ar čimčuri mērci un grauzdētiem dārzeņiem – Lieliski izceļ Skirt steika intensīvo garšu.
- Sagriezts plānās šķēlēs uz salātiem ar citrusu vinegretu – Viegls un svaigs variants.
Ļoti labs serviss, un laba attieksme pret klientiem.
Paldies!
Noteikti pasūtīšu vēl.
Ļoti garšīgs griezums. Paldies.
Ļoti laba gaļa!
Par to cenu tiešam labs steiks
Gaļa kā vienmēr ir aromātiska, mīksta un ļoti viegli apstrādājama. No šādas gaļas steiku var uzcept pat pilnīgs iesācējs.
Skirt steiks ir 100% mana milaka lieta jusu piedavajuma, vienmer svaigs, labi iepakots , nenormali garsigs kad uzcep uz čuguna panas ar pipariem, sāli, sviestu un svaigu timianu. 10/10, iesaku visiem
Piegādes serviss 5/5. Ātri, precīzi, laipni, lieliski iepakots, arī ilgākai glabāšanai.
Gaļas kvalitāte 5/5. Iespaids, it kā būtu speciāli izmeklēti labākie gabali, turklāt fantastiski gardi. Īpaši komplimenti par Osso Buco.
Noteikti pasūtīsim vēl.